Sport

Vålerenga fikk drømmestart mot Oilers

fjor vant Stavanger NM-gullet etter seks intense og dramatiske finalekamper. Fredag startet Vålerenga jakten på revansje.

HJEMMEFORDEL: Vålerengas Sondre Olden ble for sterk for Dan Kissel og Oilers.
  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

VÅLERENGA-STAVANGER OILERS 4-2

JORDAL AMFI (aftenposten.no): Svenske Tobias Lindström ble dagens mann på Jordal Amfi med sine to mål i den første finalekampen mot Oilers.

I gårsdagens Aftenposten slo Vålerenga-spiller Alexander Bonsaksen an finaletonen med beskjeden: "Vi er kongene av Hockey-Norge". Dermed var hansken kastet før det første finalemøtet mellom VIF og Stavanger på Jordal.

Og det var hjemmelaget som tok tak i kampen fra start.

Syv minutter tok det før vi fikk årets første finalemål. I overtall fikk Daniel Sørvik pucken på blålinjen. Oslo-gutten la i vei et håndleddsskudd, som Tobias Lindström styrte inn høyre for gjestenes keeper Ruben Smith. Dermed fikk Vålerenga åpningen de ønsket seg.

Fysisk

Og 25 sekunder før periodeslutt satt den igjen. Også denne gang i overtall. Og igjen var det Daniel Sørvik som fyrte fra blålinjen. Denne gangen gikk den rett i mål, og en fortjent 2-0-ledelse til hjemmelaget. Dette var Sørviks 11. poeng i sluttspillet.

1. periode var tett og tøff. Begge lag tok for seg og hver eneste takling ble fullført, det smalt i vantene over hele banen. Espen Knutsens gutter var aggressive og spilte klokt og vant skuddstatistikken hele 20–5. Oilers kom aldri skikkelig inn i matchen.

Det var et mer aggressivt Stavanger som kom ut i 2. periode. Da ble det en jevnere kamp på Jordal. Vålerenga begynte plutselig å gjøre ting litt mer vanskelig og var ikke like pigge som i 1. periode.

Men da Petter Thoresens lag pådro seg to raske utvisninger midtveis i midtperioden fikk Vålerenga sjansen i spill fem mot tre. Men et tregt og ubesluttsomt overtallsspill ga ikke uttelling. I stedet slo Stavanger tilbake. Oilers fikk etablert seg i VIFs sone, og et kvikt skudd fra Kurt Davies gikk i glasset bak mål via tverrligger. Returen spratt ned i målområdet foran en utspilt VIF-keeper Steffen Søberg. Der fikk Peter Lorentzen kranglet pucken inn i det tomme buret. 2–1 på Jordal med fire minutter igjen av perioden. En periode som ble langt jevnere enn 1. periode.

Drama på slutten

Da periodesignalet lød etter 40 spilte minutter hadde vi sett lite til de offensive profilene i det to lagene. Hverken Morten Ask, Sondre Olden (begge VIF), Martin Strandfeldt eller Christian Dahl-Andersen (begge Stavanger) hadde klart å sette sitt preg på oppgjøret.

3. periode åpnet med overtall for Stavanger, men VIF holdt siddisene unna. Men da Espen "Shampo" Knutsens gutter igjen fikk sjansen i overtall satt den for tredje gang. Igjen var det Tobias Lindström som scoret etter at VIF regelrett spilte ut Oilers.

Men Stavanger hadde ikke gitt opp. VIF-back Stefan Espeland mistet pucken ved eget mål, det utnyttet gjestene. Peter Lorentzen fikk pucken servert og satte inn sin andre for kvelden. Da var det tre minutter igjen å spille.

Petter Thoresen tok time out og plukket av målvakt Ruben Smith for å få én mann mer på isen. Men det hjalp ikke. I stedet satte Jonte Berg pucken i åpent mål og VIF vant 4-2. Dermed fikk Vålerenga en drømmestart på finaleserien. Kamp nummer to spilles i Stavanger allerede søndag.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers
  3. Vålerenga hockey