Sport

Arctic Race skal sikre VM-suksess for Kristoff

Alexander Kristoff tror ikke han har noen mulighet til å kjempe om sammenlagtseieren i Arctic Race som starter i Harstad torsdag.

Alexander Kristoff har et klart mål om å vinne VM.

— Jeg jeg har neppe noen muligheter til å kjempe om totalseieren i rittet. Det jeg satser og håper på er å kunne vinne et etappe eller to, og de beste mulighetene mine i så måte ligger nok på en av de to første etappene, sier Kristoff til NTB.

Les også

Tour des Fjords vil flytte rittet til høsten

Han sier at han er kommet seg veldig bra etter den lille sykdommen han slet med i avslutningen av Tour de France, så han er absolutt i rute.

Artic Race på hjemmebane i Nord-Norge blir forresten det siste etapperittet han kjører før VM, der opplegget er spikret sammen med trener Stein Ørn.

— Jo, med Arctic Race er VM-oppkjøringen i full gang. Vi kommer til å satse på omtrent det samme opplegget som VM i fjor, da han endte på åttendeplass i ei løype som i utgangspunktet ikke passet ham.

— I år er løypa helt annerledes. Vi mener den traseen som skal kjøres i USA under VM passer veldig fint, med tre korte, eksplosive bakker mot slutten som kan bli avgjørende. Det gjelder å være forberedt på dem, og i så måte passer Arctic Race veldig godt som oppkjøringsritt, sier Ørn til NTB.

Les også

  1. Nå handler alt om VM for Kristoff

  2. Tidenes beste Tour de France for TV 2

Svekket lag

Ved siden av Arctic Race skal Kristoff kjøre klassikerrittet Vattenfall i Tyskland, et World Tour-ritt i Frankrike og to i Canada før VM. Opplegget virker solid, og de løpene rogalendingen skal kjøre etter Arctic Race, ligner mye på vårklassikerne. Det skulle bli en strålende VM-oppkjøring

Men først er det det tredje store norske etapperittet i Nord-Norge som gjelder. Stein Ørn forteller at Katjusja stiller et noe redusert lag med bare fem ryttere, og det kan gjøre det vanskeligere for Kristoff å sikre en etappeseier eller to.

— Nei, slik situasjonen er, stiller ikke Katjusja optimalt, det er helt sikkert, understreker Stein Ørn.

Men for Alexander Kristoff er det positivt at han er helt frisk etter Tour de France. Trener Ørn sier han er i rute.

— Sammenlagt er nok ikke sjansene de aller største, men det er avhengig av, blant annet, vindforhold og hvordan det blir kjørt. Det er nok mer realistisk å satse på en etappeseier eller to for Alexanders del, mener Stein Ørn.

Flere favoritter

TV 2-ekspert Johan Kaggestad sier det er flere favoritter til å vinne sammenlagt i år, men han er ikke sikker på om den beste etapperytteren kommer til å gå til topps.

— Sveitseren Mathias Frank er helt klart den mest meriterte rytteren som stiller. Han kjører for IAM-laget og ble åttendemann i Tour de France, forteller Kaggestad til NTB.

Men han mener likevel at Katjusjas Ilnur Zakarin, belgieren Ben Herman fra BMC-laget og Astanas Rein Taaramäe er vel så store favoritter til å ta sammenlagtseieren.

Kaggestad tror ikke Kristoff har kapasitet til å være med i kampen om sammenlagtseieren, men han slåss om etappeseirer.

— Edvald Boasson Hagen (MTB-Qhubeka) har nok mer kapasitet enn Kristoff til å kunne gå til topps sammenlagt. Det spørs hvordan han har fått restituert seg etter Tour de France. Edvald kan også vinner etapper, mener Kaggestad.

Han never også unge norske løpere som Vegard Stake Laengen, Odd Kristian Eiking, Fredrik Galta og Andreas Vangstad.

— Kanskje en av disse kan bli best av de norske i Arctic Race i år. Jeg har tro på at Stake Laengen kan gjøre det godt, sier Kaggestad til NTB. (©NTB)

Les mer om

  1. Alexander Kristoff