Ole Klemetsen advarer Brækhus: - Dette blir tøft

Oslo Spektrum er fullsatt. Blant publikum er en tidligere proffbokser — som er spent.

Ole Klemetsen vet hva proffboksing handler om. Men han fikk aldri bokse proffkamper i Norge under sin aktive karriere.

— Dette blir tøft. Cecilias motstander har stått på for å være klar. Men vi stoler på at Cecilia har gjort jobben, sier Ole Klemetsen til TV3 et par timer før Brækhus skal i aksjon i kveldens hovedkamp.

Motstander er som de fleste nå vet Anne Sophie Mathis. Det er ventet at bokserne slippes løs klokken 22.15.

Les også

Ekspert før Brækhus´ historiske kamp: - Vinneren kommer til å stå, taperen til å ligge i canvasen

Han fikk kallenavnet "Lukkøye". Nå håper Ole Klemetsen at Cecilia Brækhus er klar for kveldens jobb.

Ole Klemetsen, som fikk kallenavnet "Lukkøye", smiler bredt når han får spørsmål om det kribler når han ser et pyntet Oslo Spektrum. Etter en innholdsrik karriere som amatørbokser, ble det 45 seire og seks tap som proffbokser. Etter ni år var det slutt etter at han tapte for Thomas Hansvoll i juni 2001. ## — Folk er helt ville

— Om jeg er misunnelig på dette? Herregud ja. Dette er fantastisk. Det er stappfullt her, folk er helt ville, dette blir herlig, sier Klemetsen til TV3.

Les også

Brækhus før hjemmedebuten: - Det har vært tøft og brutalt

— Skulle du ønske du fikk være med her selv?

— Du skulle bare visst. Det rykker i nevene. Vil du kjenne, sier han og gliser til TV3-reporter Daniel Høglund.

Cecilia Brækhus er hovedattraksjonen i "The homecoming" som stevnet i Oslo Spektrum heter.

— At det endelig er lov med proffboksing i Norge er helt fantastisk, sier "Lukkøye".Stevnet i Oslo er kalt "The homecoming". Det passer bra når det er "the First Lady" som er hovedattraksjonen.

Statsministeren debuterer

På plass i Oslos storstue er også statsminister Erna Solberg og kulturminister Linde Hofstad Helleland. Begge i finstasen.

Statsminister Erna Solberg på plass i Oslo Spektrum.

— Dette er vel ikke slik man vanligvis kler seg på et idrettsarrangement, men nå var det bare å ta på finstasen og heie frem Cecilia, sier Helleland og smiler.- Dette har vi jobbet for i så mange år. Kvelden er endelig her og det er nesten så man ikke tror det, sier kulturministeren.

Erna Solberg kunne ikke vært mer enig:

— Dette gleder jeg meg veldig til. Det er første gang jeg er til stede på et boksestevne live. Jeg håper Cecilia vinner, det er det viktigste. Det blir morsomt å se det på nært hold, sier Solberg til TV3.

Thomas Hansvoll (t.v.) mot Ole Lukkøye i 2001.

— Det er helt enormt å ha en hjemmebane å bokse på. Alle boksere drømmer om det. Jeg hadde min hjemmebane i Danmark. Men det finnes ikke noe større enn dette, sier TV3-ekspert Thomas Hansvoll. Hør siste episode av Aftenpodden Sport: Den ene gjesten er på bærtur, den andre fikk et ublidt møte med en illsint trener: