Norsk ettmålstap for Sverige

<p>Norge ledet med tre mål ved pause.</p>

SÃO PAULO, BRASIL 20111217. Håndball-VM i Brasil 2011: Thorir Hergeirsson, landslagssjef på pressetreffet dagen etter at Norge slo Spania i semifinalen i São Bernardo do Campo i São Paulo under VM i Brasil lørdag.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
  • 100% Sport

De norske OL-, VM— og EM-vinnerne i håndball for kvinner tapte 28-29 for Sverige med 28-29 i en treningskamp på Algarvekysten onsdag.

Ifølge den svenske treneren Per Johansson hadde hans lag trent med høy intensivt og klarte å holde beina i gang gjennom hele kampen. Sverige spilte også godt i forsvar.

Norge hadde ledelsen med tre mål ved pause, og i starten på 2, omgang var Norge oppe i 18-15 og 19-16. Mot slutten jevnet det seg ut før Sverige avgjorde og ledet 29-27 før de norske jentene reduserte helt mot slutten av kampen.

Løke toppscorer

Heidi Løke ble norsk toppscorer med seks mål. Det norske håndballandslaget er inne i en periode med mye tung fysisk trening i forberedelsene til OL. Derfor var det en fin avveksling å spille kamp mot Sverige under treningsoppholdet på Algarvekysten i Portugal.

– Først og fremst var det godt å få spille sammen igjen. Det er en stund siden sist, sa landslagstrenerassistent Mia Hermansson Högdahl til handball.no.

Det startet bra for Norge, men utover i annen omgang kom det en del tekniske feil som man ble hardt straffet for av det lettbeinte svenske laget.

– Sverige hadde elleve kontringsmål, og åtte av dem kom som følge av feilene vi gjorde. Kampen ble preget av det, sa Högdahl som helst vil vinne uansett motstander og treningsmengder.

Ny kamp fredag

Forsvarsarbeidet bar preg av at tempoet ikke er helt på plass ennå. Det gjorde ikke oppgaven enkel for Katrine Lunde Haraldsen i det norske målet. Hun sto i første omgang og det siste kvarteret. Silje Solberg sto mellom stengene de første 15 minuttene av annen omgang.

Lagene møtes igjen til ny treningskamp fredag.

Norge – Sverige 28-29 (13-16)

Norge : Heidi Løke 6, Ida Alstad 4, Marit Malm Frafjord 4, Kari Mette Johansen 3, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 3, Linn Jørum Sulland 3, Kristine Lunde-Borgersen 2, Camilla Herrem 1, Amanda Kurtovic 1, Gøril Snorroeggen 1, Silje Solberg, Katrine Lunde Haraldsen, Karoline Næss, Stine Bredal Oftedal, Tonje Nøstvold, Karoline Dyhre Breivang.

Toppscorer Sverige : Isabelle Gullden 5 mål.

Utvisninger : Norge ingen, Sverige ingen.

(©NTB)