Sport

Nord-Korea nektet å starte OL-kamp etter flaggfadese

<p>Marsjerte av banen da arrangøren forvekslet flagget deres med erkefiendens.</p>

korea-lead
  • Mads Bøyum
North Korea's players sing the national anthem before the Women's World Cup Group C soccer match against Colombia in Bochum July 6, 2011. REUTERS/Ina Fassbender (GERMANY - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP)

Da det nord-koreanske damelandslaget i fotball gjorde seg klare for sin første OL-kamp onsdag, presterte arrangøren å legge feil flagg på grafikken som ble vist på storskjermen da Nord-Koreas spillere ble presentert.

Og det var ikke hvilket som helst flagg som ble presentert: Det tilhørte nemlig erkefiende Sør-Korea. Bilder av episoden går nå sin seiersgang på internett.

Forholdet mellom diktaturet Nord-Korea og demokratiske Sør-Korea har vært svært anstrengt i mange tiår, også etter våpenhvilen som avsluttet Koreakrigen i 1953.

Nord-Korea-spillerne marsjerte i garderoben etter flaggtabben, og truet med å trekke seg fra kampen.

— Vi beklager utsettelsen. Vi har problemer «backstage» , skal stadionspeakeren ha sagt, ifølge NBC.

Etter en stund klare arrangørene å løse floken. Spillerne kom på banen igjen, og kampen kom i gang - noe forsinket.

Arrangørene har nå kommet med en unnskyldning overfor det nord-koreanske laget.

— I dag ble Sør-Koreas flagg vist på storskjermen i stedet for Nord Koreas flagg før fotballkampen på Hampden Park. Det er helt klart en feil. Vi vil unnskylde oss overfor laget og den nasjonale olympiske komiteen, og vi vil forsikre oss om at dette ikke skjer igjen, sier organisasjonskomiteen.

Da selve kampen Nord Korea - Colombia kom i gang på Hampden Park i Glasgow, var det de flaggfornærmede som var best. Kampen endte 2-0.

Les også

  1. Tror ikke flaggtabben får konsekvenser

Les mer om

  1. OL