Sport

Jaktes av toppklubber: – Må få hodet på plass

Karl Petter Jarnes (22) storspiller i Bravo-trøya, men treneren mener han har masse å gå på.

Karl Petter Jarnes har vært Bravos beste denne sesongen. Søndag fortsatte st
 • Magnus Joki Arild
  iTromsø

Sisteskansen var atter en gang bunnsolid bakerst for Bravo – da hvittrøyene tok sin fjerde strake seier søndag kveld.

Lillehammer ble slått overbevisende 26–21 av Bravo, mye takket være keeper Karl Petter Jarnes, som hadde en redningsprosent på nesten 50.

 • Se Bravo-seieren i opptak her

– Det var moro å spille i dag. Keeperspillet satt, og det var egentlig mye enkle skudd, sier Jarnes ydmykt.

Fått henvendelser fra toppnivå

22-åringen fra Horten – som har eliteerfaring fra Runar – har denne sesongen fått henvendelser fra klubber i norsk eliteserie, men keeperen vil bli i Bravo.

Les også

Bravo-børsen: «Kroaten kjempet Lillehammer fullstendig ut av stilen»

– Det er ikke aktuelt i denne omgang. Det er artig å være her, og jeg trives veldig godt i Tromsø. Jeg studerer 1. året på økonomi, og har fått meg jobb innen regnskap også. Det hadde vært kult å spille Bravo lengre opp i divisjonssystemet, sier Jarnes.

Inspirert av EM

Keeperspillet har vært mye diskutert i det pågående håndball-EM for herrer. Det norske keeperspillet innfridde ikke, og førstekeeper Torbjørn Bergerud påtok seg blant annet skylden for det skjebnesvangre tapet for vertsnasjonen Kroatia.

Motsatt sendte strålende svensk keeperspill «Söta Bror» til finalen, mens Spanias keeperlegende Arpad Sterbik (38) stoppet storfavoritt Frankrike i semifinalen.

– Keeperspill har alltid vært ekstremt viktig, men det har vært mye fokus på det i media i de siste mesterskapene. Keeperen er en joker som kan avgjøre kamper, fastslår Jarnes.

– Mye å gå på

I Tromsdalshallen var nettopp Jarnes som stoppet Lillehammer, i kombinasjon med en glitrende god Domagoj Ferencina – som herjet både i forsvar og angrep, og hamret inn elleve mål for hjemmelaget.

Bravo-trener Goran Kovacic mener imidlertid Jarnes har masse å gå på.

– Hvis han blir litt mer seriøs – og får hodet på rett plass – kan han nå virkelig langt. Han kan øke nivået sitt med 30–40 prosent, sier den ambisiøse treneren.

– Men nivået ser jo ganske solid ut i dag?

– Jeg må innrømme at han har overrasket meg de to-tre siste kampene. Han har vært veldig god. Jeg håper han er i ferd med å bli voksen i hodet, sier Kovacic.

Kroaten var meget tilfreds etter den bunnsolide forestillingen mot Lillehammer.

– Det er fjerde gangen på rad vi vinner. Jeg er virkelig fornøyd med måten vi spiller på om dagen. Vi får en dårlig start, men løfter oss og avslutter kampen sterkt, sier Goran Kovacic.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt24156349212851
2Molde24145557282947
3Rosenborg24126649301942
4Viking2312564741641
5Kristiansund2412393033-339
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Håndball
 2. Håndball-EM
 3. Lillehammer
 4. Horten
 5. Eliteserien