Sport

Håndballjentene fikk seg en skikkelig VM-vekker: – En god lærepenge for oss

Norge tapte gruppefinalen mot Sverige og blir nummer to i sin gruppe.

SKUFFELSE: Norges spillere smådepper etter tapet mot Sverige fredag kveld.

NORGE - SVERIGE 28–31

De norske håndballjentene gikk på sitt første tap i naboduellen mot Sverige. Det endte med 28-31-tap. Det gjorde at svenskene vant gruppen foran Norge. Nå venter Spania på de norske i åttedelsfinalen.

Tapet gjør også at veien videre i VM potensielt blir adskillig tøffere. Skulle Norge slå Spania, venter etter all sannsynlighet Russland i en kvartfinale.

– Sverige ville mer

Det sto 24-24 etter 45 minutter. Så scoret Norge to ganger i undertall samtidig som Katrine Lunde (spilte annen omgang) reddet strålende tre ganger på kort tid.

Dermed hadde Norge 26-24-ledelse tross dårlige forutsetninger. Det ble til 27-24 ved Heidi Løke. Det grepet kom Sverige seg ut av.

Stine Bredal Oftedal bommet på straffe (tverrligger) på 28-29. Det ble til 28-30 kort etter. Sverige scoret nok et mål før dommerne blåste av.

– Svenskene ville mer. De ville mye mer, de var klare fra start og hadde mer «fighting spirit», sa landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2 like etter kampen.

Islendingen var fattet etter det som var en ujevn norsk prestasjon.

– Vi tar ikke opp krigen i perioder av kampen. Men det er en god lærepenge for oss å se at det er mer som skal til, sier Hergeirsson.

BETENKT: Thorir Hergeirsson måtte se at Norge ikke var der de skulle være mot Sverige.

Nora Mørk scoret ni mål og ble kåret til Norges beste av TV-seerne, men var selvfølgelig skuffet.

– Det er selvfølgelig kjedelig å tape, men hvis vi skulle tape én kamp, så er det denne, konstaterte Norges kanskje største profil.

STORSCORER: Nora Mørk glir gjennom Sveriges forsvar og scorer i VM-kampen fredag.
Les også

Cecilie Leganger ble stjerne over natten. Men oppstyret som fulgte ble for mye.

Velorganisert

Etter overlegne norske seirer i de fire første kampene, fikk publikum en kamp som levde så godt som helt inn.

Sverige startet forbilledlig i forsvar og på returløp. Det holdt i cirka 20 minutter. Da begynte også hvert angrep å koste dem mer.

Norges keeper Kari Aalvik Grimsbø hadde slitt i store deler av 1.-omgangen, men hun avsluttet strålende. Det bidro til at Norge gikk til pause med 18-16.

Det norske forsvarsspillet var ikke patent de første 30 minuttene. Svenskene fikk score altfor lett i etablert angrep, og det ble ikke så mange norske kontringsmål.

Les også

Derfor er Løke unik: – Få klarer dette

Grep

Framover var det mye de kvikke føttene til Stine Bredal Oftedal som løste opp når Norge ganske ofte kjørte seg fast i Sveriges forsvar i førsteomgangen.

Nora Mørk var også meget viktig med flere kraftfulle initiativ som ga mål.

2.-omgangen startet med trøbbel i angrep for Norge. Flere tekniske feil, nøling og bomskudd sendte Sverige inn i kampen for fullt lenge.

Det fortsatt slik i mye av den andre omgangen. Det var kvelden da Norge manglet rytme og flyt.

– Først og fremst så taper vi duellkrigen i begge ender av banen. Vi skal ta med oss det som er bra. Vi scoret 28 mål og er i perioder bra bakover, sier Thorir Hergeirsson.

Les også

Norges angrepsvåpen ler av sin egen uvane: – Ser du det du også?

Møter Spania

Åttedelsfinalen i Leipzig mandag klokken 20.30. Der venter Spania.

Sverige-kampen ble en påminnelse for Norge: Det nytter ikke å spille forsvar på 80 prosent eller slurve framover. Da kan det bli jevnt mot lag også fra det øverste midtsjiktet i VM.

– Vi må se hvordan vi skal demme opp for sånn type spill, og vi skal også bli litt skarpere i angrepsspillet, sier Hergeirsson.

– Det er alltid gøy å slå Norge, selv om vi ikke har gjort det så mange ganger. Dette betyr veldig mye for oss, sa svenske Johanna Westberg ifølge NTB.

Les mer om

  1. Håndball
  2. Stine Bredal Oftedal
  3. Nora Mørk
  4. Kari Aalvik Grimsbø
  5. Heidi Løke
  6. Håndball-VM kvinner 2017