Sport

Kristoff sjanseløs i spurten da Bennett vant

Endte på sjuendeplass i tredje etappe av Paris-Nice.

Alexander Kristoff maktet ikke å gå helt til topps i Paris-Nice tirsdag (arkivfoto).
  • sjur.natvig@ntb.no

Alexander Kristoff satt godt plassert foran spurten, men maktet ikke å hevde seg og endte på 7.-plass da Sam Bennett vant 3. etappe i Paris – Nice tirsdag.

Kraftig sidevind herjet med feltet på de to første etappene i verdenstourrittet, som begge ble vunnet av nederlenderen Dylan Groenewegen. Han forsvarte ledertrøya også tirsdag, selv om han i likhet med Kristoff var sjanseløs i spurten og krysset mål som nummer ni.

Det blåste motvind det meste av den 200 kilometer lange etappen fra Cepoy til Moulins, og ingen greide å sprenge feltet. Dermed ble det massespurt, og der var iren Bennett fra Bora-laget den beste. Han vant foran Caleb Ewan og Fabio Jakobsen.

Sam Bennett vant tirsdagens etappe i Paris – Nice.

Bennett la seg på hjul med Groenewegens opptrekker Mike Teunissen og slo til i rett øyeblikk.

– Det føles godt å vinne en etappe her igjen. Det er sterk konkurranse, og jeg er stolt av jobben laget mitt gjorde for meg, sa Bennett ifølge cyclingnews.com.

– Groenewegen var supersterk de to siste dagene, nesten uslåelig, mens jeg hadde dårlige bein. I dag føltes beina mye bedre.

Groenewegen, som har Amund Grøndahl Jansen blant sine hjelpere i Jumbo-laget, sykler i ledertrøya også onsdag. Da møter feltet for første gang tøffe bakker.

Edvald Boasson Hagen ble nummer 13 tirsdag, mens Jansen og Sven Erik Bystrøm måtte slippe hovedfeltet og endte på henholdsvis 99.- og 107.-plass.

(NTB)

Les mer om

  1. Alexander Kristoff