Sport

Kaggestad mener Hushovd bør få VM-plass

Sykkelekspert Johan Kaggestad mener Thor Hushovd (35) har større sjanser i VM enn Alexander Kristoff.

VANT I POLEN: Thor Hushovd på toppen av pallen i Zakopane.
  • Nicolai Olsen
    Fædrelandsvennen

— Det er kjempegledelig. Jeg har sagt det hele tiden: Thor er i kjempeform, sier Kaggestad til Fædrelandsvennen.

Torsdagens etappe i Polen var kupert, slik som VM-løypa også er. Feltet syklet over fem kategoriserte stigninger, tre første, en andre og en tredje.

— Dette var en tøff etappe. Han ønsker å kjøre VM, og dette var en flott søknad til akkurat det, sier sykkeleksperten.

Han mener Hushovd bør være en av de tre som skal representere Norge i VM i Toscana 29. september.

— Det er rett og slett mangel på innsikt og respekt overfor Thor å sammenligne ham med Gabriel Rasch og Vegard Stake Laengen. Hushovd er blant de fire det skal stå mellom, og jeg synes han har bedre sjanser enn blant andre Alexander Kristoff, sier Kaggestad.

- Spurten var perfekt

Selv mener Hushovd han hadde gode vinnersjanser på den tøffe etappen inn til Zakopane.

— Spurten var perfekt for meg. Jeg visste jeg hadde en god sjanse. Den siste klatringen var hard, men laget gjorde en god jobb og alle jobbet godt sammen slik vi har gjort under hele rittet, sier Hushovd i en pressemelding.

Det var BMCs tredje strake seier i Polen. Mellom Hushovds to seiere vant Taylor Phinney onsdagens etappe. Det var sesongens femte seier for 35-åringen.

— Vi er en veldig fin gjeng her. Når ballen først starter å rulle, må vi bare fortsette å kjøre på. Vi har ikke noe press, sier Hushovd.

Også Grimstad-syklistens personlige trener Atle Kvålsvoll likte det han så av eleven sin.

— Det er slik vi vet han kan gjøre. Det var en tøff etappe profilmessig, men Thor viste igjen at han er blitt en habil klatrer, sier Kvålsvoll.

- Fortjente ikke kritikken

Kaggestad er lei de negative medieskriveriene om Hushovd etter han ikke ble med til Tour de France.

— Ser man bort fra Critérium du Dauphiné, der ingen BMC-ryttere gjorde det bra, har Thor hatt en god sesong. BMC gjorde også et veldig svakt Tour de France. Hele laget var i dårlig form før Touren, ikke bare Hushovd. Han fortjente ikke all kritikken han fikk. Thor har vist nå at han er i kjempeslag. Det han viste i NM, da han stakk fra samtlige og kjørte alene i over 20 kilometer til mål, var knallsterkt. Nå har han vunnet både flate og kuperte etapper. Det er veldig gledelig å se, sier sykkeleksperten, som er imponert over måten Hushovd har gått fra å være en ren sprinter, til å være en rytter å regne med i mellomharde etapper.

— Han la om treningen før 2010-sesongen, for han skjønte at han ikke lenger kunne slåss med de beste sprinterne i verden. Samme år vant han to tøffe etapper i Tour de France. I dag viste han igjen hvor god han er i bakkene. Han har vist en flott utvikling den siste tida, sier Johan Kaggestad.

Les også

  1. Hushovd med ny triumf i Polen

  2. Ny jubeldag for Hushovds lag

  3. Hushovd spurtslo konkurrentene i Polen

Les mer om

  1. Thor Hushovd