Her er den islandske stjernen Norge må stoppe i kveld

— Vi har nærmet oss Island, sier Christian Berge – etter at Norge har spilt ni kamper på rad uten å vinne.

Aron Palmarsson er Islands største stjerne. Er han så stor at han leder islendingene til enda en triumf mot Norge? Her i duell med Børge Lund i 2012.

DIREKTE 18.15: Island — Norge

KATOWICE: Som i EM 2014 har Norge fått Island som åpningsmotstander. Den gang, i Danmark, endte kampen med femmålsseier til islendingene. Siden har lagene møttes én gang, under Golden League i Nadderud Arena i november. Da vant Island med ett mål.

— Vi har nærmet oss Island, og vi vet hvordan vi må spille for å slå dem. Det handler om ikke å la oss fange i deres forsvar og å unngå å ta enkle avslutninger. Vi må bearbeide forsvaret deres og vente på gode avslutningsmuligheter. Gjør vi ikke det, få vi kjappe kontringer i mot oss, sier landslagssjef Christian Berge noen timer før åpningskampen i håndball-EM.

— Dette blir en løpekamp. Vi skal kjøre hardt på i kontringene. Samtidig må vi være dyktige i returløpet, for Island er dyktige på kontra, sier Berge.

Islands storstjerne

Før i tiden styrte Olafur Stefansson det islandske spillet. Og det gjorde mannen med 318 landskamper og 1511 scoringer så godt at det ble både OL-sølv i 2008 og EM-bronse i 2010. Nå har Stefansson tatt av seg drakten og blitt med i lederteamet. Den nye stjernen heter Aron Palmarsson. 25-åringen har spilt seks sesonger i Kiel, men er nå i Veszprem.

— Uansett hva vi gjør, kommer Palmarsson til å score noen mål. Det kan han få lov til bare vi får stoppet de andre, sier Berge, som har lagt merke til at ekspertene har uttalt at Island ikke er like gode som før. Det samsvarer ikke med hva islendingene selv tror.

— De mener de har det beste laget de noensinne har hatt, sier Berge.

Og Norge har ikke vunnet noen av de ni siste kampene.

Keeper som svinger

Björgvin Gustavsson fikk mye av æren for OL-sølvet i 2008, men han har også fått skylden for en del. Bergischer-keeperen er mannen som kan stenge buret, men også svinge til det helt ordinære.

— Jeg legger meg ikke opp i hvordan gutta skal skyte på ham. Det vet de bedre enn meg, sier Berge, som selv var med på å slå Island to ganger på åtte forsøk i sin aktive karrière.

Øyboerne stiller med et lag bestående nesten utelukkende av utenlandsproffer. Harald Reinkind møter to lagkamerater fra topplaget Rhein-Neckar Löwen i Bundesliga, Alexander Petersen og Stefan Rafn Sigurmannsson, mens Sander Sagosen treffer på Aron Rafn Edvardsson fra Aalborg.

Også Barcelona er representert hos Island, gjennom lagkaptein og venstreving Gudjon Valur Sigurdsson (36).

Kan vi slå dem?

Eller er Norge fortsatt nesten-laget?

Hør siste episode av Aftenpodden Sport her nå: