Sport

Før superkampen mottok «Vikki» en rørende videohilsen

Var i tårer etter åpningskampen. Da var søstrene gode å ha.

Her jubler Veronica Kristiansen over en scoring i kampen mot Spania. MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD

 • Arne Hole

Norge-Spania 27–24

RIO DE JANEIRO: Veronica Kristiansen gråt over egen innsats i åpningskampen mot Brasil. Mot Spania mandag kveld slo hun grusomt tilbake.

OL-debutanten forteller at hun fikk tilsendt en video fra lillesøsteren Jeanette før kampen, som hjalp henne i inngangen til det viktige OL-oppgjøret.

– Jeg fikk noen trøstende ord fra lillesøster etter kampen mot Brasil. Du skal vite at du er den beste, sa hun til meg etter at jeg var så dårlig mot Brasil. Det var jo bare å komme tilbake, sier kampens helt etter å ha scoret syv mål på ti forsøk. Mot Brasil ble det ett på syv.

Sammen med videoen fikk også Kristiansen lenker til videoer som viste tidligere prestasjoner hun kunne hente inspirasjon fra. Kristiansen snakket også med storesøsteren Charlotte. Hun merket tidlig at hun var en annen spiller mandag.

– Jeg merket allerede på oppvarmingen at det var masse energi som måtte ut. I tillegg kom vi fra to tap mot Spania, så vi bestemte oss bare for å gruse dem. Nå skal vi bare fortsette i denne duren. Det er dette vi står for – ikke det vi presterte i den første kampen, sier "Vikki", som fikk god hjelp av lagvenninne til å bli piffet opp igjen.

– "Vikki" jobbet mest med seg selv, og vi andre prøvde å hjelpe til så godt vi kunne, forteller lagkaptein Stine Bredal Oftedal, som var strålende blid etter OLs første seier.

Nå trenger Norge trolig bare én seier til for å være klar for kvartfinalen. Men flere seire gir antatt lettere motstander i kvartfinalen, der vinneren av den ene gruppen møter fireren i den andre. For Norge gjenstår Angola, Montenegro og Romania. Ikke noe bedriftslag noen av dem, men det kan fort ende med tre seire.

På én ting har håndballjentene blitt markant bedre: — Vi har trent enormt mye på det.

Bedre uttelling gjenstår

Selv om det ble grei seier til slutt, har Bredal Oftedal forbedringspotensialet klart for seg allerede rett etter kampslutt.

Stine Bredal Oftedal var smørblid etter seieren over Spania. MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD

– Vi bommer fortsatt på for mange klare sjanser. Setter vi fem-ti flere sjanser, vil det se utrolig mye bedre ut. Det kan vi trenge for det er mange gode lag igjen, men jeg føler meg mye tryggere etter denne kampen. Den var forløsende. Vi har jobbet bra etter Brasil-tapet og holdt energinivået høyt hele tiden. Nå fikk vi satt forsvaret litt bedre, og Kari (Aalvik Grimsbø) sto godt, mener sjefen.Grimsbø endte med en redningsprosent på 32 – en fremgang på 11 fra forrige kamp. Den mer umeritterte i landslagssammenheng, Darly Zoqbi, hadde "30 minutes of fame" i første omgang, men sto som en legokloss i annen omgang. Det hjalp selvfølgelig Norge.

Inn med kritisk blikk

Thorir Hergeirsson fikk kritikk for disponeringen av keeperne i åpningskampen og for enkelte disponeringer i forsvar. I går lyktes han godt med trekket å bytte Mari Molid ut og sette inn superveteranen Marit Malm Frafjord, som jager sitt tredje OL-gull på rad.

Sammen Med "Vikki" sørget Frafjord for at spanjolene fikk tøffe arbeidsforhold etter at starten hadde vært som mot Brasil.

– Nå skal se kritisk på det vi har gjort, noe vi pleier å gjøre enten vi vinner eller taper. Det er alltid noe som kan løftes. Vi skal finne ut hva det er, slik at vi kan utvikle oss videre, sier Thorir, som etter å ha sett video av Brasil-kampen fant ut at ikke alt var så dårlig som mange ga uttrykk for.

– Men mange løftet seg i denne kampen – ikke minst "Vikki", som gjorde en god kamp i begge ender.

Reaksjoner fra kampen: — Det var uhyre viktig.

Sensasjonslaget venter

Norge fortsetter OL med kamp mot Angola klokken 21.40 norsk tid onsdag. Afrikamesterne startet sensasjonelt da de slo Romania 23–19 i åpningskampen – det i en match hvor den store, men spretne keeperen Teresa Almeida ble den store helten. Hun reddet 34 prosent av skuddene – og flere av dem fra hun som kanskje skyter hardest i verden, Cristina Neagu.

Norge har i de siste fem mesterskapskampene ikke hatt noe problem med å beseire Afrikas beste lag og har aldri vunnet med mindre enn fem mål.

Men nå er det nye tider?

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. OL

Relevante artikler

 1. SPORT

  Håndballjentene slo tilbake: - Uhyre viktig

 2. SPORT

  Norge stormer videre - nå venter heftig rivaloppgjør

 3. SPORT

  Håndballjentene: - Umulig å peke ut en gullfavoritt

 4. SPORT

  Tror Ulsteinvik-smell kan gi OL-opptur

 5. SPORT

  Norge slo OL-mesteren uten hjelp av Nora Mørk

 6. SPORT

  Endelig vant Norge en åpningskamp: - Veldig deilig