Sport

«I ishockey er alt mulig»

Til tross for stortap i Stavanger, mener Jan Morten Dahl at sjansene er store for å avansere til semifinalen i sluttspillet.

Trenerduoen Jan Morten Dahl (til v.) og Hasse Hansson tror fremdeles Rosenborg kan skape problemer for Stavanger Oilers.
  • Frank Skaufel

Stavanger Oilers – Rosenborg 6-2:

– I ishockey er alt mulig. I NHL er vinnerne av Stanley Cup ofte lag som sliter med å nå sluttspillet. Vi skal ryste Stavanger på søndag, og spiller vi slik vi gjorde periodevis i dag, kan vi vinne. Kampen sett under ett var bra, sier assistenttreneren.

Jan Morten Dahl tror Rosenborg vil lage en festaften i Leangen.

– Vi må bli dyktigere og være litt mer heldige på søndag for å vinne. I dag var vi gjennom tre ganger alene med keeper uten å score. To ganger ble vi slashet slik at køllene brakk, uten at dommeren reagerte. De var feige som vinket spillet videre, sier han, like etter kampslutt.

Lå under 4-0

Rosenborg fikk en tøff start i sluttspillets første kvartfinale. Etter første periode ledet hjemmelaget 3-0. Stort bedre ble det ikke da Tommy Kristiansen scoret sitt tredje mål for kvelden og økte til 4-0. Rosenborg kom seg etter sjokket, og reduserte to ganger ved Lou Dickenson og Jordan George helt i slutten av andreperioden og tidlig i den tredje.

Stavanger svarte umiddelbart og økte ledelsen to ganger før sluttsignalet lød i den flotte Ishallen.

– I perioder presser vi Stavanger, men vi gjør for mange personlige feil. De tre første målene kommer på grunn av det, og ikke fordi vi blir utspilt. Stavanger er et godt lag, men har vi marginene på vår side kan vi slå dem. I dag er det ingen av spillerne som henger med hodet, forteller Dahl.

Først til fire

Søndagens match blir den andre av i alt syv planlagte kvartfinaler. Laget som først vinner fire ganger avanserer til semifinalen, og skal Rosenborg ha noen som helt mulighet til å komme videre i sluttspillet må de vinne hjemmekampene.

– Jeg håper publikum kommer for å støtte oss. Spillerne fortjener det. I dag var det ingen sure miner i spillegruppen til tross for en krevende busstur før kampen.

  • På grunn av klubbens vanskelige økonomi reiste Roseborg først med fly til Sandefjord. Deretter satt de syv timer med buss til Stavanger. Natt til lørdag tok de den samme bussturen tilbake men da med Gardermoen som destinasjon, før de lander på Værnes utpå ettermiddagen lørdag.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers
  3. Rosenborg BK