To nye landslagsprofiler klare for Kolstad

Kolstad har signert åtte landslagsspillere i jakten på Europa-tronen. Nå er ekspertene full av lovord om den ferskeste landslagsstjernen.

Gøran Johannessen er skadet og ikke med i årets EM. Han har kontrakt med tyske Flensburg til sommeren 2023, men etter det kommer han til Trondheim og Kolstad. Der blir han klubbkamerat med Sander Sagosen.

Under en pressekonferanse onsdag ettermiddag ble Gøran Johannessen og Vetle Eck Aga presentert som Kolstad-spillere.

– Vi har gleden av å introdusere to nye spillersigneringer i dag, innledet daglig leder i Kolstad Jostein Sivertsen.

Johannessen har signert fra sommeren 2023 til sommeren 2027. Aga kommer allerede til sommeren og har signert en treårskontrakt med Kolstad.

– Vi er utrolig glade for å få signert begge to. Mange toppklubber var interessert i begge to, sa Sivertsen.

Harald Pedersen, Stian Gomo, Gøran Johannessen og Jostein Sivertsen under pressekonferansen onsdag.

– Veldig fornøyd

Johannessen, som var til stede under pressekonferansen, sa dette om å ha signert for trønderklubben:

– Det er alltid en lengre prosess om hva man vil. Slikt starter tidlig i håndball. Flensburg var klar på at de ville forlenge. Da startet jeg og agenten min i gang et prosjekt for å finne ut hva jeg ville. Kolstad kom på banen, og da skjedde det ganske fort. Jeg er veldig fornøyd med å komme hit.

Johannessen kommer til Trondheim først sommeren 2023. Aga, som ikke var til stede, er klar allerede fra sommeren av.

TV 2 meldte tirsdag kveld om at landslagsprofilene ville bli presentert onsdag. Også Adresseavisen skrev om nyheten.

– En frisk Gøran Johannessen er forskjellen på medalje eller ikke for Norge i et mesterskap. Med Gøran i EM i år hadde Norge gått til semifinalen. Uten tror jeg det kan bli tøft.

Det sier tidligere Kolstad-, Elverum- og landslagsspiller Steffen Stegavik. Trønderen har suksess som trener for Sola, men følger internasjonal herrehåndball tett.

Viasat-ekspert Joachim Boldsen er begeistret.

Det gjør også Viasat-ekspert Joachim Boldsen.

– Det er fantastisk. Han er en super signering, og Gøran Johannessen – når han er skadefri - er for meg den perfekte makker til Sander Sagosen, sier han.

Kalt inn til pressekonferanse

De to er meget interessert i det som foregår i Trondheim om dagen. I fjor høst ble det offentlig kjent at Kolstad går for å skape et europeisk storlag i håndball.

Seks landslagsspillere ble presentert som nye Kolstad-spillere, deriblant Sander Sagosen og Magnus Abelvik Rød. Noen kommer allerede til sommeren, mens de to bakspillerne på det norske landslaget gjør sitt inntog sommeren 2023.

Bekreftet kontakt før jul

Allerede i november bekreftet Johannessen overfor Adresseavisen at det hadde vært kontakt mellom hans agent og Kolstad.

- Vi har snakket med dem. Det har ikke vært noe konkret, det har bare vært for å høre hva de tenker og hva de vil i fremtiden. Så får vi se hva som kommer ut av det, sa han.

Sola-trener Steffen Stegavik tror Gøran Johannessen kunne scoret 200 seriemål i en hvilken som helst norsk eliteserieklubb.

Da var Kolstad-leder Sivertsen lunken med tanke på en overgang til Trondheim.

- Agenten hans tok kontakt med meg for å sondere om Gøran kunne være aktuell for en slik satsing. Gøran er en fantastisk dyktig spiller, men i utgangspunktet har vi mange dyktige spillere i posisjonen i dag, som vi ønsker å satse på. Samtidig skal man aldri si aldri. Idretten er dynamisk, og skulle vi få en alvorlig skade på noen av våre, kan jo ting endre seg, sa han.

Og nå har det altså endret seg.

Målkåt

Flensburg-spiller Johannessen er skadet og derfor ikke med i årets EM, som starter denne uken. Aga, som til daglig spiller i svenske Sävehof, er imidlertid med i Christian Berges tropp for første gang.

Men det er altså Johannessen som begeistrer ekspertene mest.

- En frisk Gøran kunne i en hvilken som helst klubb scoret 200 seriemål i løpet av en sesong. I Kolstad blir det sikkert litt mindre, fordi han får færre baller å jobbe med, men det er en kvalitet han har. Han har internasjonal erfaring og snitt i temposkiftet og ankomsten, og i tillegg står han bra bakover, sier Stegavik.

Vetle Eck Aga har seks landskamper. Nå er han med til EM.

Aga er mer ukjent for de fleste, selv om han er med i EM-troppen.

- Det er han for meg også. Han har spilt i den svenske ligaen, som ikke er så interessant. Men etter det jeg har sett og kan lese meg til er han en fin spiller. Han kan være med og gjøre det vanskelig for Elverum neste sesong, sier Boldsen.

- Etter norsk målestokk er han per dags dato en klassespiller. Så får vi se hvor mye han får bidra fremover på banen. De siste årene har han spilt mest bakover, sier Stegavik.