Ruud vant slitekamp – nærmer seg ATP-sluttspillet

(Casper Ruud – Lloyd Harris 6–7(4), 6–4, 6–4) Lloyd Harris (24) hadde Casper Ruud (22) i kne, men på mesterlig vis snudde nordmannen og tok seg til fjerde runde i Indian Wells. Dermed tok han nok et godt skritt mot ATP-sluttspillet i november.

VIDERE: Casper Ruud er klar for fjerde runde i Indian Wells.

I det første settet var det Lloyd Harris som presset på. Ruud måtte flere ganger kjempe for å holde serven, men kom seg gjennom uten servebrudd og settet skulle dermed avgjøres ved et tiebreak.

Der var det igjen Harris som satte Ruud under press og 24-åringen sikret seg det første settet med 7–4 i tiebreaket.

Harris hadde også overtaket innledningsvis i det andre settet, men etter at Harris misbrukte fire breakballer i løpet av drøyt ti minutter langt game tidlig i settet, fikk Ruud et slags overtak. På stillingen 4–4 fikk han sin første breakmulighet og den tok han vare på. Etter et nytt jevnt servegame, holdt Ruud serven det påfølgende gamet og settet 6–4. 6–4 ble det også det i det tredje settet, hvor Ruud hadde langt bedre kontroll.

– Det var en veldig tøff kamp og jeg var heldig som gikk videre til slutt. Det var bare noen poeng her og der som avgjorde kampen. Jeg reddet mange breakballer og i de viktige poengene hevet jeg spillet mitt, sier Ruud ifølge atptour.com.

I det første settet ble Ruud irritert over oppførselen til en tilskuer:

Seieren gjør at Ruud er nok et skritt nærmere en plass i ATP Finals, hvor kun de åtte beste spillerne gjennom 2021-sesongen får delta. Nordmannen står med 3015 poeng og mandagens seier sørget for at han tok seg forbi Rafael Nadal (som står over resten av sesongen med skade) og nå er oppe på syvendeplass på rankingen.

Ruud er den spilleren på ATP-touren med flest turneringsseirer denne sesongen med fem seirer, alle på ATP 250-nivå. Samtidig har han også imponert i Masters 1000-turneringene, hvor han har tatt seg til to semifinaler og to kvartfinaler tidligere denne sesongen.

Den pågående turneringen i Indian Wells er Ruuds femte Masters 1000-turnering for sesongen, og han kan ta seg til en ny kvartfinale med seier over Diego Schwartzman. Ruud har vunnet begge oppgjørene mot Schwartzman tidligere denne sesongen, senest i Masters 1000-turneringen i Cincinnati i august.

Grafikk: Sofascore.com

Ruud argeste konkurrenter i kampen om en plass i ATP Finals ser for øyeblikket ut til å være Hubert Hurkacz og Jannik Sinner. Felix Auger-Aliassime så lenge ut til å være med i kampen, men er avhengig av et noen svært gode turneringer senere denne sesongen etter at han røk ut i andre runde i Indian Wells-turneringen.

For Ruud er ATP 500-turneringen i Wien (25.-31. oktober) og Paris Masters (1.-7. november) de to neste, før han muligens også spiller ATP 250-turneringen i Stockholm (7.-13. november) i forkant av ATP Finals i Torino, som starter 14. november.

Ruud lå oppe på tiendeplass på verdensrankingen før turneringen, men har allerede rykket opp til niendeplass på liverankingen ettersom Roger Federer ikke spiller og vil miste mange tidligere innspilte poeng. Ruud kan med en semifinaleplass også ta seg helt opp til åttendeplass og forbi Dominic Thiem på verdensrankingen.