Sola får bronse og en plass i Europa neste sesong

Slik blir sesongavslutningen i topphåndball.

Kristina Novak og Sola tar bronse i årets eliteserie nå som forbundet har bestemt at serien stanses.
  • Kjetil Flygind

Forbundsstyret i Norges Håndballforbund har nå vedtatt hvordan serieavslutningen blir for lagene i eliteserien og 1. divisjon.

I en pressemelding mandag kveld presenteres vedtakene som er fattet:

For kvinnene skrotes planene om å gjennomføre en enkel sesong, altså halvspilt serie, i eliteserien. De resterende kampene i serien spilles dermed ikke.

For å kåre en seriemester skal det spilles en seriefinale mellom Storhamar (1. plass med 22 poeng på 11 kamper) og Vipers Kristiansand (20 poeng på 10 kamper). Vinneren av kampen blir utropt til seriemester.

Les også

Alle håper at serien starter igjen til helgen, men ingen vet

Regner ut poengene

For å sette en endelig tabell i eliteserien for kvinner blir det benyttet gjennomsnittsberegning av poeng. Sola tar etter det regnestykket bronse, plassen de lå på da seriespillet ble pauset i vinter.

Dermed kan Steffen Stegavik og hans spillere bokføre medalje i denne spesielle sesongen.

Sola skal også spille NM-finale mot Vipers. Denne er berammet til 15. mai. Alternativt spilles denne helgen etter. Hvis dette ikke er mulig å få til, vil den bli forsøkt spilt i august.

Sola er også tildelt en plass i Europa League neste sesong. Dette skjer etter en samlet vurdering, opplyser forbundet mandag.

Ingen lag rykker ned fra eliteserien, Follo rykker opp. Neste sesong blir det 14 lag i eliteserien og 11 i 1. divisjon.

Les også

Viking HK aner ikke når de får fullført sesongen: – En særdeles vanskelig situasjon

Nærbø får muligheten til å spille i Europa neste sesong.

Nærbø til Europa

For herrene blir en halvspilt serie brukt for å sette en tabell. Elverum og Alexander Blonz blir med det seriemester. Nærbø ender på 6. plass. De får også en plass i EHF-cupen neste sesong.

Viking skal etter planen fortsatt spille kvalik for å beholde plassen i eliteserien. De møter Nøtterøy i en best av tre-serie. Denne skal etter planen spilles innen utgangen av mai.

Vinnerene av de tre kvalikseriene spiller i eliteserien neste sesong. Den skal neste sesong telle 14 lag, 1. divisjon 11 lag.

– Vi har gjort våre vurderinger etter beste skjønn, og med mål om å lage det vedtaket som totalt sett blir mest rettferdig - i en svært krevende tid. Vedtaket betyr at de fleste lagene i topphåndballen er ferdig med sesongen 2020/21, og kan se frem mot neste høst, hvor vi har godt håp om at tilværelsen er mer normal, sier håndballpresident Kåre Geir Lio i pressemeldingen.