Riiber sikret «trippelen» etter dramatisk avslutning

Jarl Magnus Riiber (23) tok sin tredje seier på like mange dager i Seefeld, og kombinert-eneren sikret seg med det en solid premiepott. Men han måtte slite for seieren.

MÅTTE SLITE: Jarl Magnus Riiber fikk det tøft i Seefeld i dag, men rodde i land seieren.

Det var Riibers åttende seier i verdenscupen denne sesongen. 23-åringen ledet etter hopprennet der han strakte seg til 108 meter, og hadde 38 sekunders ledelse ned til japanske Akito Watabe og før langrennet på 15 kilometer.

Men den norske seiersmaskinen hadde en tung dag i sporet og det ble smådramatisk da Watabe og finske Ilkka Herola hentet inn Riiber da 11 kilometer var unnagjort.

I den siste av de seks sløyfene gikk de tre samlet, men inn mot oppløpet forsøkte Riiber seg på et rykk og fikk noen meter til konkurrentene.

Det holdt han helt inn og vant foran Herola og Watabe. Jørgen Graabak ble nummer åtte, Espen Andersen ti, Espen Bjørnstad 13, Jens Lurås Oftebro 15, Magnus Krog 26, Einar Lurås Oftebro 29, og Kasper Moen Flatla 35.

Også forrige sesong vant Riiber «trippelen» i Seefeld, og bekreftet igjen at han er en av Norges klareste gullfavoritter i VM i Oberstdorf i februar/mars.

Les også

Riiber om konkurrentene: – Har tatt et steg opp

Tre strake

Fredag vant Riiber etter en tett duell mot Watabe, og lørdag fulgte han opp med en kontrollert seier da Watabe måtte se seg slått igjen.

Riiber viste styrke nok en gang søndag, og tok sin 34. seier i verdenscupen.

Den totale premiepotten for de tre seirene i Seefeld er på 250.000 kroner, og med bonuser fra sponsorer og utstyrsleverandører har Riiber ifølge TV 2 innkassert nærmere en halv million kroner i løpet av helgen.