Casper Ruud åpnet sterkt - så ble det tyngre

(Casper Ruud – Jiri Vesley 1–2 (7–5, 6–7, 3–6)) Casper Ruud åpnet sterkt, men tapte mot tsjekkiske Jiri Vesley i Murray River Open.

Siden tapet i 16-delsfinalen i French Open mot verdenstreer Dominic Thiem i starten av oktober, har Casper Ruud tapt ytterligere tre kamper. Coronapandemien har sørget for en svært annerledes tennissesong, og nordmannen har ikke spilt kamp siden 2. november.

Men etter to uker med knallhardt coronaregime i Australia, hvor han var innestengt på hotellrommet 19 timer i døgnet, var han tidlig onsdag morgen tilbake på banen.

Les også

Knallhardt corona-regime: – Jeg er heldig som får forlate rommet

I ATP 250-turneringen Murray River Open, som arrangeres for å gi spillerne en best mulig oppladning til Grand Slam-turneringen Australian Open neste uke, møtte Ruud tsjekkeren Jiri Vesley – nummer 69 i verden.

Som nummer 27 på verdensrankingen er Ruud femteseedet i turneringen, og han gikk ut i et forrykende tempo.

Nordmannen vant myntkastet og startet å serve i solskinnet i Melbourne. Etter å ha startet med to feilserver, tok Ruud enkelt det første gamet. Han var også svært nær ved å bryte i det andre.

Ruud servet knallsterkt gjennom hele det første settet, og var nære ved å bryte flere ganger. Det klarte han også til slutt, og vant det første settet 7–5.

I det andre settet åpnet Ruud kruttsterkt og var oppe i 3–0 etter tre game. Nordmannen klarte likevel ikke å holde avstanden til Vesley. Nordmannen klarte ikke å bikke det til sin fordel, og dermed måtte de ut i tiebreak for å avgjøre det andre settet. Der var tsjekkeren sterkest og vant dermed det andre settet.

I det tredje settet prikket Vesley inn formen og vant det 6–3. Dermed ble det 1–2-tap for Casper Ruud i sin første kamp etter det strenge coronaregimet i Australia.

PS: Alle Casper Ruuds kamper i Australia, inkludert Australian Open som er hans neste turnering, sendes på Discovery+.

Fikk du med deg denne fra Ruud i French Open?