Franske stjerner dropper VM: – Hjertet mitt lider

En spiller-revolusjon er for alvor i gang i internasjonal kvinnefotball. Nå har en av verdens beste spillere sett seg lei av systemet og krever «store forandringer».

PAUSE: Frankrike-kaptein Wendie Renard er en av flere som ikke vil spille for landslaget før forbundet gjør endringer.

– Jeg har forsvart den blå, hvite og røde trøyen i 142 kamper med respekt, engasjement og profesjonalitet. Jeg elsker Frankrike mer enn noe annet.

Slik starter den franske landslagskapteinen, Wendie Renard, sitt Twitter-innlegg der hun avslører at hun ikke kommer til å spille sommerens fotball-VM i Australia og New Zealand.

Midtstopperen, som har vunnet Champions League 8 ganger med Lyon, sier i innlegget hun ikke lenger kan støtte det nåværende systemet, som hun mener er langt ifra godt nok for det høyeste nivået.

Og 32-åringens avgjørelse har fått flere til å droppe sommerens mesterskap.

Det franske laget må også klare seg uten PSG-duoen Marie-Antoinette Katoto og Kadidiatou Diani, som begge er misfornøyde med hvordan landslaget styres og krever «store forandringer» før de eventuelt kommer tilbake.

– Jeg vil ikke spille VM under disse forholdene. Ansiktet mitt kan skjule smerten, men hjertet mitt lider, og jeg vil ikke lide mer, skriver Renard.

Renards avskjed med landslaget har også nådd Norges største stjerne, og Lyon-kollega Ada Hegerberg:
– Hvor lenge må vi ta slike drastiske avgjørelser før vi blir respektert? Jeg støtter deg, Wendie, og alle andre som gjør gjennom denne prosessen. Det er tid for handling, skriver Hegerberg på Twitter.

Det har stormet rundt det franske landslaget de siste årene, da spesielt rundt landslagssjef Corinne Diacre, som har havnet på kant med flere av lagets største profiler.

KONTROVERSIELL: Landslagssjef Corinne Diacre har vært involvert i flere feider med mange av Frankrikes største stjerner.

Målvakt Sarah Bouhaddi ga seg på landslaget i 2020 og stjernestopperen Amandine Henry ble utelatt fra EM i 2022.

Det franske fotballforbundet (FFF) skriver i en uttalelse at de har fått med seg avgjørelsen til Renard, Katoto og Diani og at saken vil bli diskutert når styreledelsen møtes 28. februar:

– FFF vil minne om at ingen individer er større enn institusjonen som er det franske landslaget, understreker forbundet i slutten av sin uttalelse.