Fury med maktdemonstrasjon og ny knockoutseier

Tungvektskongen Tyson Fury (34) er fortsatt ubeseiret etter at han overkjørte Derek Chisora (38). Dommeren stoppet kampen i tiende runde. Nå blir det forhåpentligvis møte med Oleksandr Usyk (35) i 2023.

OVERLEGEN: Tyson Fury (t.v.) hadde få problemer med å slå Derek Chisora i London lørdag kveld.

Det er litt over syv måneder siden britiske Fury annonserte at han skulle legge opp, men i kveld var 34-åringen tilbake i ringen og forsvarte WBC-tittelen i tungvekt.

Chisora åpnet frisk med flere tunge kroppsslag i åpningsrunden, men ble etter hvert utbokset av en langt bedre Fury. Chisora var rystet flere ganger i kampen som ble vist direkte på Viaplay PPV.

Historien om Tyson Fury: Fra døende bøtteknott til tungvektskonge

Til tross for enorme mengder med juling holdt Chisora ut lenge i det som ble en ren maktdemonstrasjon på kanvasen i London.

Da det gjensto noen sekunder av tiende runde stoppet ringdommer Victor Loughlin kampen fordi han mente Chisora hadde fått nok.

BLODIG: Derek Chisora spytter blod etter flere tøffe runder mot Tyson Fury. Ringdommer Victor Loughlin stoppet til slutt kampen.

Dermed vant Fury på såkalt teknisk knockout i en kamp som neppe vil huskes særlig lenge.

– Jeg vil takke alle de 60.000 som kom hit. Jeg elsker dere alle sammen, sa Fury oppe i ringen etter seieren.

– Jeg trengte noen runder og jeg følte meg bra. Jeg traff bra med jabben min og hadde noen gode slag, la Fury til.

NESTE UT? Tyson Fury og Oleksandr Usyk sto ansikt til ansikt i London lørdag kveld.

Skrek i Usyks ansikt

Fury står med 33 seirer (24 på knockout), én uavgjort og ingen tap i en karriere som forhåpentligvis forlenges med flere store kamper.

Ringside i London satt ukrainske Oleksandr Usyk, som har de tre andre store VM-titlene i tungvekt. Nå håper boksefansen at det skal bli et storoppgjør mot Fury med alle VM-titlene i potten.

Fury og Usyk sto ansikt til ansikt etterpå og 206 cm høye Fury ropte inn i mikrofonen like foran ansiktet til Usyk.

– Du er den neste! skrek Fury mens 15 centimeter lavere Usyk sto helt rolig.

Etterpå tok de hverandre i hendene.

Sjekk den spektakulære snuoperasjonen i «oppvarmingskampen» i London:

Laber interesse

Oppmerksomheten i forkant av lørdagens oppgjør har vært litt laber, selv om det var bra med tilskuere på Tottenham Hotspur Stadium i London. Motstander var altså landsmannen Chisora, som må kunne sies å være fra «nest øverste hylle» til tross for at han ifølge Boxrec er verdens tiende beste tungvekter.

Dette var nemlig det tredje møtet mellom Fury og Chisora. Det første var i 2014 – også den ble stoppet da Chisora ga seg etter tiende runde. Siden da gikk Fury helt til topps på tungvektsstigen da han overraskende slo daværende mester Vladimir Klitsjko på spektakulært vis i Frankfurt.

Fury har siden da vært lineær mester i tungvekt og hatt alle VM-titlene – men ikke samtidig.

Til tross for at han aldri har tapt i bokseringen, så har han blitt fratatt titler etter å ha testet positivt på kokain og i tillegg vært inaktiv før han gjorde et spektakulært comeback i 2018.

VG+: Møtene med tungvektsmesterne: