Hamlet med maktdemonstrasjon i Las Vegas

MMA-utøver Marthin Hamlet (31) fikk en perfekt åpning på PFL-sesongen da han knuste Mohammad Fakhreddine (38) etter ett minutt i første runde.

GLEDESRUS: Marthin Hamlet jubler etter at Mohammad Fakhreddine har «tappet ut» i nattens MMA-duell.

Hamlet tok kommandoen fra start i det DAZN-sendte oppgjøret, og den tidligere landslagsbryteren brukte ikke mange sekundene før han tok ned Fakhreddine. Veteranen fra Libanon kom seg opp, men ble tatt ned på nytt av råsterke Hamlet.

31-åringen kontrollerte ryggen til motstanderen og fikk festet en «face crank» som Fakhreddine ikke kom seg ut av. Han måtte til slutt «tappe ut» da presset mot ansiktet ble for stort. Da viste klokken 1.05 i første runde.

Joshua Silveira sikret seg også seks poeng, etter å ha vunnet halvveis ut i første runde mot Sam Kei. 2022-mester Rob Wilkinson vant på poeng mot tidligere UFC-fighter Thiago Santos, men endte opp med «bare» tre poeng.

AVGØRELSEN: Mohammad Fakhreddine er sekunder fra å måtte gi seg i nattens oppgjør mot Marthin Hamlet i Las Vegas.

Hamlet er med i MMA-turneringen PFL for tredje gang, og vinneren får én million dollar. Tønsberg-fighteren var i finalen i 2021, men kom seg ikke videre fra grunnserien etter knockout-tapet mot Silveira i fjor sommer.

Etter de første kampene i lett tungvekt-klassen i 2023-sesongen topper Hamlet tabellen. Det er bonuspoeng for å avslutte kampene, og skjer det i første runde får man tre bonuspoeng i tillegg til tre poeng for seieren.

Hamlet og Silveira har begge seks poeng, og neste runde er 8. juni i Atlanta. De fire beste på tabellen etter at grunnkampene er gjennomført kommer til semifinale. Hamlets neste motstander er ikke klar.