Sport

– Jeg var på vei til å bli ganske bra i år. Det plager meg litt at jeg ikke får vise det.

Sesongen er over for Kjetil Jansrud (36). Lagkamerat Aleksander Aamodt Kilde er glad for å høre at veteranen nekter å gi opp.

Kjetil Jansrud orienterte pressen om skadeomfanget etter fallet i Beaver Creek tidligere i desember.
 • Ina Marie Sigurdsen
  Journalist

– Jeg krysser alle fingrene for at han vil komme tilbake, og det sier han jo selv at han vil også. Hvis han bare jobber strukturert, og med den erfaringen han har, så er alt mulig, sier Kilde.

Forrige uke fikk Kjetil Jansrud den tunge beskjeden. Sesongen hans var over på grunn av kors- og leddbåndsskaden han pådro seg etter fallet i Beaver Creek 3. desember.

Vinstra-gutten mister dermed resten av sesongen og sitt siste OL.

– Jeg var på vei til å bli ganske bra i år, tror jeg. Det plager meg litt at jeg ikke får vise det. Det er aldri god timing med skade, men det er ekstra dårlig når det er OL-sesong.

I helgen skulle han vært klar for en ny runde med utfor og super-G i italienske Val Gardena. I stedet venter en operasjon i januar, etterfulgt av en lang opptreningsperiode.

Kjetil Jansruds OL-sesong er over. – Kjipt for familien som har investert mye i denne OL-sesongen, forteller alpinisten, som har utsatt kneoperasjon for å feire jul med familien.

Utsetter avgjørelsen

Før fallet tydet mye på at denne sesongen var hans siste. Kvitfjell i 2022 skulle bli slutten på karrieren. Men skaden kan ha endret på planene.

– Jeg har i hvert fall utsatt avgjørelsen om å gi meg. For kneets del ser det ganske lovende ut, mener han.

36-åringen forteller at han motivert for å komme seg tilbake én siste gang. Men for resten av sesongen må alpinherrene klare seg uten den rutinerte fartskjøreren.

– Han har ikke vært skadet siden jeg ble med i verdenscupen. Det blir nytt for meg ikke å ha han med, sier Kilde.

Gjennom karrieren har Jansrud kjørt ned til 23 verdenscupseire, fem OL-medaljer og tre VM-medaljer.

– Det singulære fokuset på å vinne er veldig bra. Det er jo mest gøy, men det motiverer meg minst like mye å dra på tur sammen med en gjeng som er veldig bra, skryter Jansrud.

Fallet under super G-rennet i Beaver Creek resulterte i at Kjetil Jansrud nå har minst seks måneder med opptrening, før han kan være konkurranseklar igjen.

Kontraster

Trøsten for landslaget er Kildes superstart på sesongen. Med tre seire allerede ligger han på tredjeplass i verdenscupen.

– Vi er jo et lite lag, så man mister jo en stor prosentdel av laget. Kjetil er en person som sprer mye glede og alltid er positiv, så jeg vil mest savne ham som person. Det profesjonelle skal vi klare å finne en god plan på, forteller Kilde.

Les også

 1. Jansrud venter med operasjon - vil fortsette karrieren

 2. Sesongen over for Jansrud: - Motivert for å gjøre jobben som trengs for å komme tilbake

 3. Jansrud har skadet korsbåndet: – Er det røket, er nok karrieren over

Les mer om

 1. Alpint
 2. OL
 3. Aleksander Aamodt Kilde
 4. Kjetil Jansrud
 5. Vintersport