Sport

Bjarte Myrhol gjør comeback: – Jeg kommer til å strekke meg ekstremt

Han har ikke spilt håndball siden 11. september. Men denne uka gjør Bjarte Myrhol (38) endelig comeback – i VM-oppkjøringen mot verdensmester Danmark. Landslagskapteinen melder seg klar for VM i Egypt.

TIL EGYPT: Bjarte Myrhol er i fremgang og blir med kapteinskollega Kristian Bjørnsen og resten av landslaget til VM i Egypt. Bildet ble tatt før VM-kampen mot Egypt i 2019.
  • Jostein Overvik, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Jeg kommer til å strekke meg ekstremt langt for å være med på dette, sier Bjarte Myrhol til VG.

– Det er riktig å si at du er VM-klar?

– Det er det jeg tenker i hvert fall, svarer han med en latter.

Han har siden 2. januar vært samlet med VM-troppen i tyske Flensburg.

– Nå handler det om å spille seg i form, sier Myrhol som etter VM-uttaket i desember uttrykte sin tvil og heller ikke ble spilleklar for sin danske klubb, Skjern før jul.

Les også

Sagosen om CL-seieren: – Det er litt som dop

Han ble skulderoperert i september etter et vanskelig år som både inneholdt en mageoperasjon der Myrhol fikk fjernet 25 centimeter av tarmen og en sannsynlig coronasykdom etter et besøk hos gamleklubben Rhein-Neckar Löwen i Tyskland.

– Skulderen blir bedre og bedre. Jeg kan fortsatt hente noen prosenter, men jeg synes det har flyttet seg de to siste ukene, sier Myrhol. Han er med for fullt på håndballguttas første treninger foran VM.

– Jeg holder fortsatt litt igjen i noen situasjoner for å unngå å få vondt, sier han og fortsetter:

– Frem mot VM prøver jeg å flytte grensene. Det handler om å komme seg dit hvor jeg kan spille så normalt som mulig, sier Myrhol.

– Jeg har bra styr på bevegelsene på banen. Det er i skuddet jeg mangler litt, sier strekspilleren som scoret da 40 da Norge tok VM-sølv for to år siden.

I 2019 ble det braktap for Danmark i finalen. Nå forbereder Bjarte Myrhol seg til å gjøre comeback mot nettopp danskene i Kolding torsdag.

– Sånn det ser ut nå skal jeg være med for fullt mot Danmark. Jeg prøver mentalt å omstille meg fra å være skadet til å bli en håndballspiller igjen.

Les også

Elverum tok sitt tredje strake cupgull: – Ikke noe annet alternativ enn å vinne

– Hvordan er det mentalt å gjøre comeback mot verdensmesteren?

– Egentlig tror jeg det skal gå helt fint. Jeg har veldig gode lagkompiser rundt meg. Forskjellen for meg er at målsettinger og tanker må jeg sette på vent til rett før mesterskapet. Disse kampene må jeg bare bruke som trening og flytte mine egne grenser riktig vei. Så får jeg ta en oppsummering foran VM på hvor mye jeg tror jeg kan levere, sier Bjarte Myrhol.

– Jeg er realist, men har også høye mål personlig. Det blir spennende å se hvor langt jeg kan komme på disse 10 dagene. Landslagssjef Christian Berge har hele tiden hatt et sterkt ønske om å ha med sin mangeårige støttespiller.

– Vi vet hva vi har i Bjarte både på og utenfor banen. Det vil styrke laget om vi klarer å få ham på banen, sa Berge til VG etter VM-uttaket.

Norge møter også Danmark lørdag i det som blir generalprøven før mesterskapet i Egypt. VM åpner med et smell mot Frankrike i Kairo 14. januar.

Les mer om

  1. Bjarte Myrhol
  2. Herrelandslaget håndball
  3. Håndball-VM menn 2021