Sport

Denne mannen må Norge stoppe i kveld

<p>Islandsk wonderboy er skuddkåt som få. <a href="/live"> <i>Vi følger Norge-Island fra kl 2010.</i></a></p>

Iceland's Aron Palmarsson, center, competes for the ball with Croatia's Ivano Balic, left, and Jakov Gojun during their Men's European Handball Championship Group D match in Vrsac, Serbia, Monday, Jan. 16, 2012. (AP Photo/Darko Vojinovic)
  • Rune Stensland

Vi følger Norge-Island live fra klokken 2010

VRSAC (fvn.no): Blant flere verdensstjerner på landslaget fra sagaøya skinner neppe noen sterkere enn unggutten Aron Pálmarsson (21). Kiel-proffen slo gjennom med et brak i Østerrike-EM for to år siden og har siden utviklet seg akkurat så bra som forståsegpåerne har spådd.

Med fremragende aner fra en far som også var toppspiller eksellerer Pálmarsson med sin fart, finterepertoar og skuddstyrke.

I åpningskampen mot Kroatia hadde han imidlertid ikke helt finladet børsa, og måtte nøye seg med fem mål på 15 forsøk da Island tapte med to mål.

LES OGSÅ: Haslum-spiller klar for EM-sluttspillet

LES OGSÅ: Ble født med sammenvokste fingre

LES OGSÅ: Hergeirsson ikke imponert av Island

Blant verdens beste

— Dersom han har samme uttelling mot oss i kveld, skal vi takke og bukke, understreker den norske landslagstreneren Robert Hedin.

Svensken vurderer 193 centimeter høye/96 kilo tunge Pálmarsson blant verdens fremste midtbacker, og får støtte av tidligere norske landslagsspilleren Glenn Solberg:

- Ved siden av å være en skytter av rang er Pálmarsson en drivende dyktig ballspiller, som er meget god til å trekke på seg motstandere og så spille ballen videre. Norge skal virkelig måtte krige for å stoppe ham og de øvrige backene til Island , påpeker Solberg.

Árnor Atlason og Gudjón Sigurdsson er stjernene han primært tenker på, begge lagkamerater av Steinar Ege i AG København. I tillegg har Island strålende høyrekanter i Hallgrímson og Petersson. Venstrekanten bekles av det som mange regner som klodens beste kontringsspiller, lynraske Gudmund Sigurdsson (har scoret langt over 1200 landslagsmål).

— Mot Kroatia spilte Island tidvis veldig godt, men tapte til sist for et lag med litt bredere stall. Målvakten til Kroatia var også bedre, analyserer Solberg.

- Blir krig

Norges venstreback Børge Mamelund lover et meget skjerpet Norge i dag. Mot Slovenia i åpningskampen måtte han flere ganger smake på parketten som følge av ublid behandling. Trolig blir det enda tøffere mot røslige islendinger.

— Det blir krig, og vi er klare for den, fastslår Mamelund.

Robert Hedin, som i dag meldte inn Kent Robin Tønnesen i den norske troppen, er hjertens enig. Selv om han brukte alle sine spillere mot Slovenia i forgårs, var det ikke bare for å få folk «i gang».

— Nei, du kan ikke bruke et slikt uttrykk. For oss handler det om å overleve, og da disponerer jeg troppen deretter. Jeg topper alltid laget, det ville vært et luksusproblem å ha det slikt som det norske kvinnelandslaget med mye dobbel dekning på plassene.

Les også

  1. Forstår ikke kritikken mot Hedin

  2. Håndballkometen ble født med sammenvokste fingre

  3. Hergeirsson ikke imponert av Island

Les mer om

  1. Håndball