Satser på to Major-turneringer

Henrik Bjørnstad tenker mest på PGA-sesongen, men har lyst på både US Open og British Open.

Golfen har fire Major-turneringer; US Masters, US Open, British Open og PGA Championship. Henrik Bjørnstad har lyst til å prøve seg på to av dem.— Jeg har tenkt litt på Major-turneringene, men først og fremst vil jeg bruke dette året på å ha fokus på PGA. De store oppgavene får jeg ta tak i neste år. Det forhindrer ikke at jeg har lyst på både US Open og British Open i år. Det er flere måter å komme seg inn på, blant annet gjennom såkalte mandagskval. Jeg tror til og med jeg kan spille et kval til British Open her i USA og slippe å reise over, sier Bjørnstad.- Marius Thorp er allerede kvalifisert til British Open. To nordmenn ville vært historisk?- Ja, det hadde vært gøy å få spille med "junior", sier Henrik og smiler.

Er imponert.

— Jeg hadde ikke sett Marius spille før vi trente sammen i Orlando i januar. Jeg ble imponert over ham. Han har en fin karrière foran seg. Er målbevisst og har en fantastisk følelse med ballen. Han er en leken spiller, en kjempegutt og en kjempegod golfspiller, sier Bjørnstad om junioren fra Bærum som ble europamester for seniorer i fjor. Det var det som ga ham plassen i British Open.Bare tre nordmenn har tidligere fått spille The Open; Tore Sviland, Per Haugsrud og i fjor Lars Petter Brovold. Men ingen har ennå greid cut'en. Skulle Thorp greie den, får han ikke lov til å motta pengepremien ettersom han er amatørspiller. Men Bjørnstad river nok eventuelt i en middag.

Players Championship?

For Bjørnstad venter ytterligere to turneringer i Florida når han er ferdig med Ford Championship. Neste uke spilles Honda Classic i Palm Beach Gardens og deretter Bay Hill International på Henriks egen hjemmebane i Orlando. Da kommer også mamma Bente på to ukers besøk.Deretter hadde Henrik trodd på en ukes spillepause, men nå har han fått ferten av The Players Championship. Den er så prestisjetung at den faktisk danker ut alle Major-turneringene hva angår pengepremie. Hele åtte millioner dollar - ca 53 millioner kroner - skal fordeles på de ca 70 spillerne som greier cut'en. I fjor stakk Fred Funk av med førstepremien på 9,6 millioner kroner. Sistemann fikk nesten 100 000!- Jeg må være topp ti på pengelisten blant dem som ikke allerede er inne. Mange er inne på grunn av tidligere meritter. Det vil si at 40.-50. plass burde holde for meg, sier Drøbak-gutten, som i øyeblikket ligger på 53. plass på "moneylist" med 1,6 millioner innspilt.- Når skal du innom Norge igjen?- Aner ikke. Jeg lever fra uke til uke her, nyter det og ser hva som skjer.Foreløpig har det vært et eventyr.

Henrik Bjørnstad slår seg mot British Open, en av fire Major-turneringer i golf. Kanskje blir han den første nordmannen som klarer cut'en i den prestisjetunge turneringen.