Sport

Hushovd fikk tilbake troen

Thor Hushovd snudde nedtur til opptur og fikk tilbake troen på seg selv etter den råsterke 2. plassen på etappen fra Challans til Les Essarts søndag.

— Jeg hadde en veldig sterk spurt. Det viser at jeg er i form og at jeg er der jeg skal være. Faktum er at det var meg som hadde størst fart av alle på de siste meterne, og derfor er jeg i grunnen litt skuffet over at jeg ikke tok hjem seieren på denne etappen, sa Hushovd til NTB etter etappen. - Det er klart det var en skikkelig nedtur for meg på tempoetappen lørdag, men etter dagens etappe har jeg fått roen. Nå vet jeg at seieren kan komme når som helst, kanskje allerede på etappen mandag, sa nordmannen videre. Den 182 kilometer lange etappen fra Challans ble preget av at fire mann var i brudd det meste av dagen.

Bruddet ble kjørt inn. Boonen, som holdt på å trekke seg fra Tour de France da han våknet med tannpine lørdag, vant foran Hushovd.

Sprinterne fikk som ventet sin dag i solen, og de som skal være med i kampen om den grønne sprinttrøya markerte seg. Robbie McEwen, løperen som blir regnet som den største favoritten til sprinttrøya, tok 3. plassen, mens Stuart O";Grady ble nummer fire. Dette betyr at Boonen tok den grønne trøya fra Lance Armstrong, mens Hushovd ligger på 2. plass, fem poeng bak Boonen. Amerikaneren David Zabriskie fortsette i den gule ledertrøyen.

Thor Hushovd (t.h.) passerte Robbie McEwen på de siste meterne og tok 2. plassen bak Tom Boonen.

Les mer om

  1. Tour de France