Sport

Bekreftet: Neste års Tour de France flyttes en uke frem

Tirsdag ble det bekreftet at Tour de France neste år flyttes en uke frem for å unngå kollisjon med OL. Dermed må åpningsetappene flyttes fra Danmark.

Tour de France-starten flyttes.
  • NTB

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) offentliggjorde tirsdag terminlisten for 2021, og Tour de France er fremskutt så rittet starter 26. juni og avsluttes 18. juli. Siste etappe er seks dager før mennenes fellesstart i Tokyo-OL.

Opprinnelig var Tour de France-starten lagt til København 2. juli. Nylig ble det kjent at den danske arrangøren hadde fått, og avslått, en forespørsel om å fremskyte etappene med en uke.

Les også

Far og datter tok uvanlig NM-gull sammen. Se de kaste seg ut av et fly i fallskjerm.

Det er umulig fordi København også er vertsby i fotball-EM for menn. Den siste av de fire EM-kampene på dansk jord spilles 28. juni, og det lar seg ikke gjøre å arrangere EM-kamper samtidig med at Tour de France-sirkuset er i byen.

ASO, som er arrangør av Tour de France, er i samtaler med danskene om å flytte København-etappene til rittet i 2022, mens starten neste år sannsynligvis avvikles i Bretagne.

Vuelta a España fremskytes også en uke og avvikles neste år i tiden 14. august til 5. september. Clásica San Sebastian skal avvikles 31. juli, en uke etter OL-rittet i Tokyo.

(©NTB)

Les mer om

  1. Tour de France