Sport

Galta satt ut av egen suksess

Fredrik Strand Galta måtte gni seg i øynene etter drømmedagen som endte med to etappeseirer i UCI-rittet Kreiz Breizh Elites.

Proffdrømmen lever i beste velgående for Fredrik Strand Galta etter to etappeseirer i Frankrike søndag.
  • Camilla Klovning

Stavanger (Aftenbladet): Først jublet han for sesongens første seier på den andre etappen av UCI-rittet Kreiz Breizh Elites i Frankrike søndag. Noen timer senere kunne Fredrik Strand Galta knapt tro at han nettopp hadde hevet armene i været for andre gang på samme dag.

— Endelig! Jeg har tre andreplasser fra tidligere i år, så det er utrolig deilig å få seieren, sa Galta etter målgang på den andre etappen.

Ni timer senere kom dagens andre melding.

— To av to i dag! Jeg er egentlig litt satt ut. Stor takk til Coop-Øster Hus som kontrollerte feltet hele dagen.

Dagens dobbel

For Stavanger-laget har helgen dermed vært én av de beste noensinne.

Etter en strålende etappeseier til Galta på kortetappen søndag formiddag, skulle Coop-Øster Hus-rytterne kjempe for å beholde August Jensens sammenlagtledelse på den tredje etappen av Kreiz Breizh Elites.

Og det gjorde de med bravur. På strålende vis samlet laget feltet to kilometer før mål. Da angrep Galta, og Stavanger-karen holdt unna helt inn til mål. 22-åringen vant dermed sin andre etappe på én og samme dag.

— Det er ikke mange som har tatt to UCI-seire på én dag før, så dette er helt rått. Det klart beste vi har gjort noen gang, jubler sportsdirektør Roy Hegreberg i Coop ØsterHus til procycling.no etter at laget kontrollerte samtlige bruddforsøk.

Jensen leder sammenlagt

Dermed beholdt også August Jensen sammenlagtledelsen i rittet, noe som betyr at det rogalandsbaserte laget nok en gang må gjøre mye av jobben på mandagens avsluttende etappe.

For Strand Galta, som går med en drøm om å bli proff etter årets sesong, kom seirene også som bestilt. 22-åringen har nemlig levert en rekke gode resultater denne sesongen, hvor høydepunktet fram til helgen var fjerdeplassen sammenlagt i Tour of Norway.

Også August Jensen øyner nå håp om en stor skalp i beltet.

– Å vinne et fransk UCI-ritt er stort. Vi kjører for fullt for sammendraget, sier Jensen til Procycling.

Proffdrømmen lever

Roy Hegreberg understreker at en sammenlagtseier vil ha stor betydning for Coop-Øster Hus.

– Det å vinne etapperitt er ikke noe vi har gjort veldig mange ganger de siste årene. Det vil være et veldig godt resultat, sier han.

Aftenbladet har tidligere skrevet om Fredrik Strand Galtas håp om å bli proffsyklist i 2016. Sportsdirektøren tror sjansene øker etter prestasjonene i Frankrike.

— Jeg tror jeg det er gode muligheter for at vi kan få Fredrik videre. Han er fortsatt ung og lovende, men nå har han vist en stabilitet som tyder på at han er klar for større oppgaver, sier Hegreberg.

– Det er flere lag som vet om ham og da gjelder det å prestere. Det gjør han nå.