– Tøft å dra til hoppuka når samboer og barn er der hjemme

Den nybakte pappaen Andreas Stjernen savner familien.

TØFT: Andreas Stjernen må være lenge borte fra familien under hoppuka.
  • NTB

Andreas Stjernen ble pappa i sommer og merker at det er noe helt annet å reise bort fra familien i jula.

Sprova-hopperen er tydelig stolt når han snakker om datteren Ella, som ble født i sommer.

– Det er tøft. Det er så annerledes å dra på hoppuka i år enn i fjor. Det er et annet savn når samboer og barn er der hjemme, sier Stjernen til NTB.

Samboer Elisabeth Sundnes holder fortet hjemme når Stjernen skal kjempe om hoppuketrofeet. Familien kommer ikke til hoppuka, men blir å se ringside under skiflygings-VM i andre halvdel av januar.

– Jeg føler ikke at jeg sniker meg unna, for jeg er jo på jobb, men det er nok litt tyngre hjemme når far er ute på oppdrag, medgir Stjernen.

29-åringen har lang fartstid i hoppbakken, men håper papparollen skal gjøre ham roligere i avgjørende øyeblikk.

– Jeg føler ikke at jeg har forandret meg så mye, men folk sier jeg ser roligere ut. Jeg har ikke merket så mye, men det er nok lettere å legge vekk hoppingen litt. Det er andre ting som har betydd noe før også, alt har ikke handlet om hopping, men nå er det så absolutt ting som betyr mer. Så får vi om jeg er roligere i et slikt avgjørende øyeblikk, sier Stjernen.

Les også

Dette er nøkkelen til Stjernens OL-drøm

Svak kvalifisering

Trønderen har ikke hatt noen stor start på sesongen og ble bare nummer 31 i fredagens kvalifisering i Oberstdorf. Det var svakest av de norske.

PRESTERTE IKKE: Andreas Stjernen i kvalifiseringen i Oberstdorf fredag kveld.

– Jeg føler jeg har slitt litt i hele sesongen, men samtidig har jeg hatt noen gode enkelthopp. Jeg har sett hver helg at jeg har gode hopp som er nok til å henge med der oppe. Jeg har vært nummer fem og sju etter én omgang, men ikke klart å følge opp og har vært litt ustabil.

– Jeg føler det løsnet litt med fire gode konkurransehopp i Engelberg rett før jul. Jeg har funnet posisjonen i tilløpet, som gjør at jeg klarer å tråkke til bedre. Jeg er på rett vei, lover Stjernen.

Les også

Tandes Hoppuke-tabbe skal ikke gjenta seg

Har vært bekymret

Han har 19.-plass som beste plassering i Schattenbergbakken i Oberstdorf.

– Jeg har vært litt bekymret over formen, men har ikke gravd meg helt ned. Jeg føler jeg henger med hver helg, men bunnivået har vært så lavt, sukker Stjernen.

Sønnen til hopplegenden Hroar Stjernen falt trolig fra en pallplassering i Engelberg.

– Jeg hadde vært helt der oppe etter 1. omgang uten fall. Det var en god mulighet til å ta min første verdenscupseier. Jeg føler at jeg kastet bort en god mulighet. Jeg skjønte raskt at det var dårlig timing å dette der. Hadde det vært ti m eter kortere, hadde det liksom ikke gjort noe, sier Stjernen.

Les også

Spektakulær slalåmbakke til 11 millioner kroner i Kollen: – Dette skal bli en tradisjon

Får Stöckl-råd

Landslagssjef Alexander Stöckl er selv småbarnspappa. Han har følgende råd til Stjernen.

– Tipset er bare å nyte tiden når du er hjemme og være til stede når du er hjemme. Det er ekstremt viktig. Du må benytte deg av moderne teknologi som FaceTime og Skype så ofte som mulig. Jeg er selv på telefonen hver dag med dem der hjemme, sier Stöckl.

– Det gjør savnet litt mindre, fortsetter suksesstreneren.