Sport

Svenske forsterker FyllingenBergen

Julius Andersson hentes fra konkursbo.

PLAYMAKER: Julius Andersson er ung, han er ambisiøs - og han har talent så det holder, beskriver Fyllingen-trener Vidar Gjesdal.

  • Trond Sandvik

— Et spillerkjøp helt etter min smak. Julius er ung, han er ambisiøs - og han har talent så det holder.

Slik beskriver Vidar Gjesdal sin nye playmaker. For med Andreas Ungesson og Viktor Sandberg ute med langtidsskader, trenger FyllingenBergen-treneren påfyll. Både av kvalitet og kvantitet.

— Og det får jeg, mener Gjesdal.

Klar mot Stord 3. juledag

Det er sportslig leder Jan Stankiewicz som har fått napp i hjembyen Lund etter et besøk der forrige uke. Mens han trente lovende målvakter i moderklubben Lugi, kom meldingen om at naboen H43 hadde gått konkurs. Stankiewicz tok turen noen hundre meter bort i gaten, snakket med spillere som var blitt løst fra sine kontrakter - og vips så var en ny avtale ordnet. Og det med en spiller som i følge trener Gjesdal sitter på spisskompetanse.

— Andersson er en typisk playmaker. Han er flink på gjennombrudd, han slipper ballen i rett øyeblikk - og er dyktig på å sette opp andre i gunstige posisjoner. Akkurat en slik type vi vil ha til FyllingenBergen.

Spillesentralen fra Skåne får, hvis formaliteter gjøres unna i en fei, sin vestlandsdebut i lokaloppgjøret mot Stord 3. juledag.

Åtte syke

Før den tid skal FyllingenBergen til Sørlandet og spille mot topplaget ØIF Arendal. Det skjer i morgen, lørdag ettermiddag. Med et så redusert mannskap at Vidar Gjesdal knapt kan tro det.

— Eivind Tangen har karantene etter rødt kort mot Bækkelaget. Fredrik Mossestad flyttes inn som back, men nå er hans erstatter på kanten - Håkon Berge - også usikker. Kjetil Hatlen har skadet skulderen, mens Andreas Gjeitrem har spydd hele uken. Syke er også målvakt Lars Eggen Rismark og Eirik Engelsen. Hvor mange av disse som er i stand til å spille håndball i Arendal, er jeg høyst usikker på. Utfordringene vil ingen ende ta, fortviler FyllingenBergen-treneren.

Les mer om

  1. Håndball
  2. Fyllingen