Sport

Bardal og hopperne skuffet i skiflyving

<p>Ingen nordmenn blant de ti beste i Oberstdorf.</p>

Anders Bardal from Norway passes supporters during the Ski Jumping World Cup in Oberstdorf February 18, 2012. REUTERS/Michaela Rehle (GERMANY SKI JUMPING - Tags: SPORT SKIING) SKI JUMPING) Foto: MICHAELA REHLE

 • Reidar Løfaldli
 • NTB

OSLO 20120117. Tom Hilde trente tirsdag på Toppidrettssenteret. Han kan ikke si når han er tilbake i hoppbakken. Foto: Morten Holm / Scanpix Foto: SCANPIX

OSLO 20120117. Tom Hilde trente tirsdag på Toppidrettssenteret. Han kan ikke si når han er tilbake i hoppbakken. Foto: Morten Holm / Scanpix Foto: SCANPIX

De norske hoppet for å sikre seg plass på VM-laget til skiflyvning i Vikersund neste uke. Det skulle man nesten ikke tro ettersom nordmennene stort sett presterte ordinære lengder i forhold til de beste konkurrentene i Oberstdorf lørdag ettermiddag.

Vi fulgte rennet her!

Koch suveren

Martin Koch var meget sterk i begge sine hopp, og med 221,5 meter i finaleomgangen ble seier for østerrikeren, som vant over ti poeng foran Daiki Ito fra Japan. Sveitsiske Simon Ammann ble nummer tre.

Tom Hilde sto for et av få norske lyspunkt, da han hoppet seg frem til en ellevteplass i comebacket etter sin stygge skade tidligere i år. 24-åringen ble beste nordmann etter hopp på 199 og 204,5 meter.

– Naturligvis er jeg fornøyd med egen prestasjon, men litt kjedelig er det å bli beste norske med 11.-plass, sa Hilde til NTB.

– Dagens renn hjelper på selvtilliten, men jeg mangler litt trygghet til å få det til som skiflyger. Tross alt har jeg bare 30 hopp i år, sa Tom Hilde.

Anders Bardal strakte seg til 204,5 i andre omgang og ble nummer 12. Nordtrønderen, som var lengst i prøveomgangen, skuffet i sitt første hopp, men holder fortsatt verdenscupledelsen sammenlagt når fem renn gjenstår av sesongen.

– I dag var det ikke bra nok. Jeg var nær, men har ingen rask og god forklaring på hva som sviktet i det første hoppet, sa Bardal.

Vi fulgte rennet her!

Sterkt av Fannemel

Anders Fannemel imponerte med tolvteplass etter første omgang, og 20-åringen fulgte opp i andre omgang. Hornindal-utøveren hoppet 198,5 meter i sitt andre forsøk og ble nummer 14. Rune Velta presterte to jevne hopp, på henholdsvis 194 og 192 meter og hopperen fra Lommedalen ble nummer 17. Bjørn Einar Romøren var nummer 16 etter første omgang, og med 187 meter i andre omgang ble det en 20. plass for veteranen.

Verdensrekordholder Johan Remen Evensen skuffet. Etter en beskjeden 23. plass i første omgang gjorde et hopp på 174,5 meter sitt til at det kun ble 26. plass til slutt.

Vegard Haukø Sklett fikk ikke hoppe finaleomgangen etter svake 169 meter i første omgang.

– Tom Hilde var det positive for oss i dag. Det er meget sterkt å komme tilbake i toppen så raskt etter en så stygg skade, sa sportssjef Clas Brede Bråthen til NTB.

Ellers var ikke sportssjefen fornøyd med norske plasseringer denne gang.

– Leverer vi ikke topp, er mange fort foran oss. Derfor må vi ta tak foran søndagens lagkonkurranse, sa Bråthen.

I søndagens lagkonkurranse hopper Anders Bardal, Tom Hilde, Anders Fannemel og Rune Velta for Norge. Den kvartetten får nok VM-billett.

Fortsatt er det uklart om Norge tar ut fem eller seks hoppere til VM, ifølge Bråthen. Bjørn Einar Romøren og Johan Remen Evensen er aktuelle for de plassene, mens formsvake Vegard Haukø Sklett er ute av kampen.

Vi fulgte rennet her!

 1. Les også

  Ny seier til Andreas Stjernen

 2. Les også

  Fire norske hoppet over 200 meter i kvaliken

Les mer om

 1. Hopp

Relevante artikler

 1. SPORT

  Hilde tett på pallen

 2. SPORT

  Vraket Hilde kan erstatte Romøren

 3. SPORT

  Fannemel hopper for VM-plass

 4. SPORT

  I dag blir han tatt ut til VM

 5. SPORT

  Evensen legger opp

 6. SPORT

  Bardal: - Jeg føler med ham, men shit happens!