Sport

Klart for duell helt til Paris

I fire sesonger syklet Thor Hushovd og Stuart O";Grady på samme lag. Nå er de bitre rivaler om den grønne spurttrøya.

  • Espen Hansen
    Aftenposten

Skjønt bitre og bitre. — Vi er egentlig veldig gode venner. Jeg fikk nettopp en hyggelig melding fra ham, sa Hushovd da Aftenposten snakket med ham torsdag kveld.Da Tom Boonen haltet ut av Tour";en i går, fikk Hushovd den grønne trøya som gave. - Jeg ville ikke sykle med den på gårsdagens etappe av respekt for Boonen. Jeg var slett ikke glad da jeg fikk meldingen før start. Jeg ville ta trøya fra ham fordi jeg var den sterkeste. Nå er det først og fremst australske O";Grady han skal måle krefter med. I løpet av den slitsomme etappen i går fra Briancon til Digne-les-Baines, økte Hushovd forspranget til O";Grady fra 19 til 22 poeng. Men det kostet krefter. - Jeg var litt nervøs for at jeg måtte slippe ham for mye foran meg opp det siste fjellet. Men jeg så at han ikke hadde så veldig mye å kjøre med, så jeg skjønte at han ikke ville få et altfor stort forsprang, sa Hushovd.

Like typer

Hushovd og O";Grady ble først kjent da nordmannen ble proff i 2000. Sesongen etter var Hushovd hjelperytter i Tour de France for sin lagkaptein O";Grady. Australieren kjørte i den gule ledertrøya i en uke, laget vant lagtempoetappen og starten på Tour";en var fantastisk. Men det endte med at Hushovd måtte bryte og at O";Grady tapte kampen om den grønne spurttrøya på selveste Champs-Élysées. Sesongen etter vant Hushovd én etappe og hadde tatt steget helt opp i bakhjulet på sin mer erfarne lagkamerat. I 2003 var det tydelig for alle at de hele tiden gikk etter samme mål, og laget var ikke tjent med å ha dem sammen lenger.-.Vi er veldig like som typer, sa Hushovd i går kveld om mannen som også ble nummer to i kampen om den grønne tøya i 1998. De siste årene er han imidlertid blitt satt i skyggen av sine landsmenn Robbie McEwen og Baden Cooke. I fjorårets Tour de France vant Hushovd og O";Grady hver sin etappe, men da syklet australieren for Cofidis. - Stuart er bare blitt sterkere og sterkere som rytter, men jeg tror ikke at han er så god i fjellene at han klarer å bli med de aller best helt inn på etappene i Pyreneene. Det gjelder å passe godt på ham på de kuperte etappene. Når det gjelder spurtene, føler jeg at jeg har bra kontroll på ham, forklarte mannen som i dag sykler i grønt.

Se opp for Robbie

Fjorårsvinner Robbie McEwen er 35 poeng bak Hushovd, men har ikke gitt opp kampen om å vinne i år også. Det så man på måten han vant spurten på i hovedfeltet i går. - Jeg må så absolutt se opp for ham. Allerede i dag er det en etappe hvor han kan gjøre det veldig bra. - Men blir det en spurt, vet jeg at jeg kan slå ham. Selv om jeg nå har den grønne trøya, har jeg også veldig lyst på en etappeseier, sa Hushovd som fremdeles tygger penicillin. - Jeg er stadig litt forkjølet og har vært litt redd for hvordan det skulle gå. Men det betyr tydeligvis ikke noe, jeg føler meg veldig sterk om dagen. Selv om den grønne trøya var litt på billigsalg i går, var det en stolt nordmann som entret podiet i Digne-les-Baines. - Jeg skal gjøre alt for å beholde denne helt inn til Paris. Selv om ting skjer fort i denne idretten, tror jeg at jeg har gode sjanser til å klare det. Det vil være en drøm som går i oppfyllelse.

Les også

  1. - Jeg slipper ikke trøya

  2. Droppet grønntrøya av respekt

Den grønne trøya har vært ett av målene for Thor Hushovd under årets Tour de France. I går ble den hans.

Les mer om

  1. Tour de France