Sport

- Flotteste løpet jeg noen gang har kjørt

Thor Hushovd tok sesongens sjette seier da han vant «eventyretappen» i Arctic Race fredag.

BEST: Thor Hushovd.
  • Kjetil Flygind

SVOLVÆR (aftenposten.no) : Thor Hushovd knuste konkurrentene i spurten da han i overlegen stil spurtet til seier på den 2. etappen av Arctic race of Norway i Svolvær fredag ettermiddag.

Etter 156,5 kilometer på sykkelen var det duket for et godt gammelt Hushovd-show da han reiste seg og tråkket til sesongens sjette seier.

Et eventyr

Etappen var et eventyr i form av vær og de fantastiske omgivelsene i naturskjønne Lofoten. Og da var det lett for Hushovd å spa på med store ord etter målgang.

— Dette var nydelig, spesielt etter stang ut i går. Laget jobbet kjempebra, så dette var gøy, sa Thor Hushovd til det ventende pressekorpset etter at han hadde klemt og takket lagkompisene i BMC for hjelpen.

Spesielt Adam Blythe gjorde en kjempejobb med å trekke «oksen fra Grimstad» til seier i Svolvær sentrum.

— Det er spesielt å vinne min første etappe i Arctic Race, selvfølgelig. Og så etter den dagen vi har hatt, da. Vi satt og måpte alle mann, det er det flotteste sykkelløpet jeg noen gang har kjørt. Og så vant jeg i tillegg, da er det ekstra lett å si det, fortsetter Hushovd som var et eneste stort glis i målområdet.

- Hvordan opplevde du etappen?

— Det var en fantastisk etappe. Det var nydelig der ute. De veiene vi kjørte på – noen inne ved fjellet, noen ute ved havet. Vi satt og snakket om hvor flott det var. Og så klarte jeg å avslutte på den måten. Det var stort.

Ambassadør

I går ble Hushovd nummer fire etter at Kenny van Hummel spurtet til seier i Bodø. Men i dag var det Hushovd som stakk av med seieren. Drøyt 200 meter før mål klinte han til og vant med over en sykkellengde.

— Det var en kaotisk avslutning. Men jeg satt fint på hjul, Adam Blythe kjørte et veldig bra opptrekk, og da jeg klinte til var det ingen som klarte å ta meg. Men jeg gikk dypt, sier Hushovd.

- Hva betyr denne seieren for deg?

— Den betyr mye. Jeg har støttet dette løpet i lang tid og er en ambassadør for det, jeg føler meg som en del av det. Det kunne ikke bli bedre enn dette, sier Hushovd til Aftenposten.

Nå leder Hushovd Arctic Race of Norway sammenlagt og ønsker å vinne rittet. Det avsluttes i Harstad søndag.