Sport

Ezinne tror på 10-tallet

Ezinne Okparebo var som ventet langt unna å gå til VM-finalen på 100 meter. Men hun er sterk i troen på noe bedre.

Ezinne Okparaebo fikk tiden 11.19 i sitt semifinaleheat og hadde ingen mulighet på finaleplass.
  • Kurt B.M. Haugli

BEIJING (Aftenposten.no) Med 11,19 i semifinalen var Ezinne 22/100 unna en finaleplass. For første gang i historien løp alle de som kom til finalen under ti blank. Det har også BUL-jenta tro på at hun skal greie.

— Jeg må under 11 for å komme til en finale. Det er der nivået ligger – og jeg skal komme dit! sa Norges raskeste dame bestemt etter semifinalen, der hun endte på nest sisteplass i sitt heat, som ble vunnet av Dafne Schippers på ny nederlandsk rekord, 10,83 – i 0,2 sekundmeter motvind.

— Det er ikke de store tingene det gjelder å endre nå, men detaljene. Jeg har tatt steg hele tiden og må bare fortsette å gjør en god jobb.

Usikker på dobling

— Sprint er selvtillit, fortsetter Ezinne, som neste sesong satser på å komme tidlig i gang.

— Jeg har lyst på lave tider ganske tidlig. Så kan jeg kanskje komme med i Diamond League-stevnene etter hvert. Det har vært første år med Leif Olav (Alnes), og vi må lære å kjenne hverandre litt. Men trenimgen har funket, og jeg skal ikke bytte trener. Viktigere er det å møte de beste litt oftere, analyserer Ezinne, som ikke har planlagt neste sesong i detalj.

— Jeg er ikke sikker på om jeg skal være med i innendørs-VM i Eugene i mars. Jeg vet heller ikke om det blir satsting på både EM og OL, sier sprintjenta.

EM starter i Amsterdam 5. juli, mens OL går i Rio fra 5. august. Uansett, fort skal det gå.

— Jeg føler at jeg ikke har fått ut alt.

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Ezinne Okparaebo