- De skal bli det beste kantparet i EM

<p>Thorir Hergeirsson har høye forventninger til Camilla Herrem og Linn Gossé.</p>

Håndball tilbud NETT.

Til helgen spiller de norske håndballjentene sine tre siste kamper før EM i Serbia. Danmark, Sverige og Frankrike er motstandere i Møbelringen Cup i Haukelandshallen i Bergen.

Torsdag ettermiddag møtte laget pressen i Mathallen på Fisketorget. Blant de mest ettertraktede intervjuobjektene, var Linn Gossé. Venstrekanten har levert godt gjennom flere sesonger for Tertnes, men er fersk i landslagssammenheng. Hun er glad for at EM-oppkjøringen skjer i Bergen.

— Godt med hjemmebane

- Det er deilig å være på hjemmebane når man er ny og litt nervøs. Bergen er jo blitt hjembyen min, smiler Gossé.

Hun og Byåsens Camilla Herrem er Norges par på venstrekanten, etter at Kari Mette Johansen tidligere i høst ga seg på landslaget. Norges sjef, Thorir Hergeirsson, har høye forventninger til duoen. Han svarer slik på spørsmål om hva Gossé kan vente seg av spilletid i Serbia:

— Hos oss er vi ikke så opptatt av hvem som er best, men hva laget trenger. Det er et mål for oss at de skal bli det beste kantparet i EM. Måten vi spiller på, gjør at vi trenger to i den rollen. Vi har store krav til kontraspill og returspill, sier Hergeirsson til bt.no.

- Ikke konkurrenter

Gossé er foreløpig veldig glad for å få være med i det hele tatt.

— Spilletid har jeg faktisk ikke tenkt så mye på. Jeg håper selvfølgelig på det, men er fornøyd så lenge jeg er her. Camilla er rutinert og et klart førstevalg, sier Gossé.

Herrem har vunnet to EM-gull (2008 og 2010), samt VM-gull (i fjor) og OL-gull (i år).

— Linn og jeg ser ikke på hverandre som konkurrenter, det gjorde aldri Kari Mette og jeg, heller, sier Herrem.

( Saken fortsetter under bildet)

ØNSKET VELKOMMEN: Bergensordfører Trude Drevland gleder seg til håndball-EM, og fikk ta imot håndballandslaget i Mathallen på Fisketorget torsdag. FOTO: ROAR CHRISTIANSEN

Heidi Løke er også sikker på at Norge får god bruk for begge.

— Jeg tror begge kommer til å spille. Linn har utrolig mye fart og engasjement, og er en veldig teknisk spiller, sier Løke.

Åpner mot Danmark

Hun er opptatt av at Norge bruker helgens Møbelringen Cup godt.

— Den blir viktig, for vi har ikke spilt sammen med dette laget tidligere. I helgen får vi en pekepinn på hvor vi står, sier strekspilleren.

Norge spiller sin første kamp mot Danmark fredag klokken 19.15. - Det blir kjempegøy. Bergenserne er kjente for å lage liv. Jeg håper folk stiller med Norge-drakter og kubjeller. For meg blir det viktig å få kjenne på hvordan det er å være en del av dette laget, sier Gossé.