Sport

Hushovd legger opp

36-åringen legger opp til høsten.

svp://19533?view=ap
  • Steffen Stenersen

Thor Hushovd har gjennom det siste tiåret vært Norges beste og mest profilerte syklist. Men fredag fortalte han at nok var nok på en pressekonferanse.

Thor Hushovd ble verdensmester i 2010. Her jubler han i det han kommer først over målstreken. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix

Hushovd har slitt med skader og sykdom de siste årene, og ble vraket til årets Tour de France av BMC. Også i fjor gikk verdens største sykkelritt uten sørlendingens deltakelse. For to uker siden kom også nyheten om at sykkellaget ikke ønsket å forlenge sin kontrakt med nordmannen, som går ut etter årets sesong.Det var TV 2som meldte om nyheten først

— Vemodig

— Det er vemodig for alle som er involvert i norsk sykkelsport at han gir seg, for han vært en betydelig bidragsyter. Han har spreng grenser for hva som er mulig å oppnå for norske syklister. Han kommer til å bety mye for neste generasjon, sier TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad.

«Den største og viktigste epoken i norsk sykkelhistorie er over. Vemodig» , skriver sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen på Twitter.

36-åringen fra Grimstad, som nå er bosatt i Monaco, måtte stå av Criterium du Dauphíne for to uker siden, men var ventet å gjøre comeback i helgens NM på Eidsvoll.

Verdensmester

— Det er opplagt noe galt med meg. Jeg føler meg ikke bra og jeg lider på sykkelen. Jeg må innse at dette ikke er normalt. Så i stedet for å kjempe meg gjennom mer, bestemte jeg meg sammen med laget for at jeg skal trekke meg fra Dauphiné og ikke starte etappe nummer fire onsdag, sa Hushovd etter at han stod av etapperittet.

NTB har vært i kontakt med Hushovds trener Atle Kvålsvoll, som ikke ønsker å kommentere TV 2s opplysninger.

Hushovds karrierehøydepunkt var da han ble verdensmester på fellesstarten i 2010. Han har totalt ti etappeseirer i Tour de France, og vant den grønne poengtrøyen i både 2005 og 2009. «Oksen fra Grimstad», som har blitt Hushovds kallenavn, har også vunnet tre etapper i Spania rundt, én i Giro d'Italia, samt NM seks ganger.

Fakta om Hushovd:

  • Alder: 36 år (født 18. januar 1978)
  • Opphav: Austegd (Grimstad)
  • Bosted: Monaco/Grimstad
  • Yrke: Proffsyklist
  • Lag: BMC
  • Tidligere lag: Garmin-Cervélo, Cervélo, Crédit Agricole
  • Etappeseirer i Tour de France: Etappeseirer i Tour de France: 26. juli 2002, 11. juli 2004, 1. juli 2006, 23. juli 2006, 11. juli 2007, 6. juli 2008, 9. juli 2009, 6. juli 2010, 15. juli 2011 og 19. juli 2011.
svp://19533?view=ap

Les mer om

  1. Thor Hushovd