Sport

FyllingenBergen kriget seg tilbake i toppen

Bergens-laget er med to viktige poeng mot Kolstad tilbake i kampen om den viktige fjerdeplassen.

FyllingenBergen ga ut juling mot Kolstad og tok to viktige poeng. Foto: Vegard Eggen

  • Simen Søvik

Kolstad 22-26 FyllingenBergen

I Trondheim spektrum, så det ut som det skulle bli en jevn kamp hele veien inn når lagene gikk til pause. Men FyllingenBergen snurret sammen sekken i andre omgang, og sikret seg to utrolig viktige poeng.

— Vanvittig deilig. Vi kriget til oss to poeng. Jeg er veldig fornøyd med seieren og måten vi fightet på. Det var ikke en vakker håndballkamp, men vi spilte oss opp i løpet av kampen, sier trener Vidar Gjesdal.

Seieren gjør at guttene fra dalen passerer onsdagens motstander på tabellen. I tillegg gikk Halden på et overraskende bortetap mot Bækkelaget. Nå er det bare et poeng opp til fjerdeplassen for Gjesdals menn.

— Vi fikk den hjelpen vi håpte på. Det som så surt ut for to serierunder siden, det har snudd seg litt. Men vi har en knalltøff kamp mot Arendal på søndag. Vi skal gjøre det vi kan for å utsette gullfesten deres, og sikre oss to viktige poeng, sier treneren.

Håper på fjerdeplassen

Før kampen så det mørkt ut for den viktige fjerdeplassen, men i løpet av to ganger 30 minutter har det gått fra mørkt til lyst for de gulkledde. Nå håper Gjesdal på fordelene fjerdeplassen gir.

— Fjerdeplassen gir oss den avgjørende kampen på hjemmebane. I tillegg til at vi unngår å møte de tre øverste lagene på tabellen, noe som er veldig gunstig sportslig. Hjemmebane gir oss også en fordel når vi skal ut i de viktige europacupkampene.

Les også

Tidligere Kolstad-keeper velger tilbud fra dansk eliteklubb

Banens beste blir ikke med videre

FyllingenBergens beste spiller, var ironisk nok lagets eneste trønder. Lars Eggen Rismark sto en fantastisk kamp, og skal ha mye av æren for kun åtte baklengs i andre omgang. Men etter sesongen forsvinner keeperkjempen videre til dansk håndball.

— Det er klart det er synd. Nå har vi fått opp en målvakt som kanskje har vært den beste i serien etter jul. Når man får frem en slik målvakt er det kjedelig at vi mister han etter så kort tid.

Treneren skulle gjerne hatt Rismark med seg videre, men gleder seg over utviklingen han har vist siden han kom til klubben.

— Vi er veldig fornøyd med at han har kommet til oss og utviklet seg slik som han har. Det skal vi ta med oss, og ønsker han lykke til videre.

Les også

Gjesdal skal bygge opp Fyllingen på nytt

Banens gigant

I angrep var Eivind Tangen banens gigant. Han ble toppscorer med åtte mål, og sammen med Rismark var han lagets lyspunkt før pause.

Etter sidebytte meldte flere spillere seg på i kampen. Og både Andreas Gjeitrem og Tore Andre Lunde signerte seg for fem viktige scoringer.

Les også

Tap for FyllingenBergen: - Mulig at kampen om fjerdeplassen røk i dag

Les mer om

  1. Håndball
  2. Fyllingen