Sport

Forfangs syvende pallplass for sesongen: – Over all forventning

Johann André Forfang (20) fortsetter den stabile hoppingen helt i verdenstoppen.

Johann Forfang med solid hopping i Slovenia. Foto: NTB scanpix

  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

PLANICA/TROMSØ: Forfang leverte nok en solid konkurranse i skiflygingsbakken i Planica, der han ble nummer to på torsdag.

I dag fulgte han opp med nok en pallplassering, hans syvende for sesongen, med hopp på 223,5 og 233 meter.

– Jeg synes jeg gjør et bra renn og er veldig fornøyd med egen innsats, selv om jeg også ser at jeg har en del å gå på i det tekniske, sier Johann André Forfang til iTromsø.

Les også

Den norske verdensrekorden består etter slovensk dobbeltseier

Les også

Snøkaoset i nord: Tromsø lover strøken bane mot Start

Topp 15 var målet

Forfangs håp om å ta igjen østerrikske Michael Hayböck i sammendraget er nå nesten umulig, ettersom østerrikeren endte plassen bak Forfang.

81 poeng skiller de to i sammendraget og det betyr at kun seier på søndag er godt nok. Men selv da vil det holde for Hayböck og bli topp 13, om Forfang skulle vinne.

– Ja, det blir nok vanskelig, humrer Forfang.

Likevel er Tromsø-hopperen godt fornøyd med allerede å ha sikret seg minst 5.-plass sammenlagt i verdenscupen.

– Jeg hadde jo som målsetting før sesongen å bli en topp 15 hopper. At jeg nå er en topp 5 hopper i verden, er over all forventning, sier hoppkometen.

Som fortsatt drømmer om en åttende pallplass før sesongen er over.

– Jeg stortrives i Planica. Alt er fantastisk her, fra det sportslige til alt rundt. Nå er det lagkonkurranse og så en siste individuell konkurranse. Jeg håper så klart å vinne, men må også være litt realistisk, så pallplass er målet i den individuelle konkurransen, forteller Forfang.

Les også

John Arne Riise får trolig eliteseriedebuten mot Haugesund

– Kjedelig

Hjemmefansen i Slovenia fikk mye å juble for ettersom Robert Kranjec stakk av med seier med hopp på 224,5 og 236 meter.

Peter Prevc, som for lengst har vunnet verdenscupen sammenlagt, ble nummer to, etter han hoppet seg opp fra 6. til 2.-plass, med et kanonhopp på 242 meter i 2. omgang.

Storfavorittene i lørdagens lagkonkurranse er nok Norge og Slovenia.

– Vi er mange som har hoppet bra her, så jeg tror vi har gode muligheter i lagkonkurransen. For min egen del håper jeg å komme enda et hakk høyere opp på den tekniske biten, slik at jeg kan hoppe enda litt lengre, sier Forfang.

Som etter sist helgs seier i Neustadt med påfølgende 2. og 3.-plass i Planica, synes det er trist at sesongen straks er over.

– Det er kjedelig at sesongen snart er over nå som jeg virkelig har funnet formen. Samtidig skal det bli godt å gjøre litt andre ting også, sier Johann André Forfang.

Les mer om

  1. Hopp
  2. Johann André Forfang