Sport

Hovlands parodi tar av på nett

På pressekonferansen før PGA-turneringen i Illinois leverte Viktor Hovland (21) en imitasjon som hylles i sosiale medier.

SKAPTE LATTER: Viktor Hovlands svar på onsdagens pressekonferanse var av det uventede slaget. Rob Schumacher / NTB Scanpix

 • Truls Fenre

Bookmakerne mener Hovland er favoritt til å vinne PGA-turneringen John Deere Classic, som starter i Illinois torsdag. På onsdagens pressekonferansen ble han spurt om hvilke tanker han gjorde seg om det.

– Jeg vet ikke hvilke tanker jeg har om det. Stay off the weed, sa Hovland, til latter fra journalistene.

Tar golfscenen med storm

Marihuana-kommentaren var en parodi på den amerikanske sportsjournalisten og TV-personligheten Stephen A. Smith, som har kommet med utsagnet en rekke ganger. Parodien er nevnt i flere amerikanske medier, og videoen på Twitter er sett av snart 250.000 mennesker.

Det er under en måned siden Hovland tok steget opp og ble profesjonell golfspiller. Nå tar han også mediene med storm.

– 21-åringen fra Norge har allerede sementert sin status som en av golfens beste personligheter, skriver golfmagasinet Golf Digest.

Hovland blir på Twitter også omtalt som «Stoned Rory», ettersom flere mener han har likhetstrekk med Rory McIlroy. Da han ble konfrontert med påstanden i fjor, svarte han følgende:

– Jeg ser litt bedre ut.

Flere mener at Hovland ligner på golfstjerna Rory McIlroy. Rob Schumacher / Reuters

Både amerikanske og norske golfinteresserte hyller talentet fra Oslo på Twitter.

– Det er ganske ekstremt, og det er utrolig gøy at han kan sette norsk golf på kartet, sier Espen Kofstad, som i en årrekke har vært golfproff på europatouren.

Golfentusiast og kommentator Hallvard Flatland er dypt imponert over det Hovland gjør om dagen.

– Nå bare håper jeg inderlig at han får en turnering med fire gode runder. Han har jo hatt en tendens til å spille en eller to halvgode runder i hver turnering, og det er derfor han ikke er helt i toppen. Får han satt sammen fire gode runder, er han en vinnerkandidat med en gang, sier Flatland.

Har storspilt

I april 2019 gikk Hovland fra 911.-plass til 635.-plass på verdensrankingen i golf etter 32.-plass i US Masters, som var beste amatørplassering på 58 år.

16. juni 2019 avsluttet han amatørkarrieren med 12.-plass i US Open, der han slo turneringens 59 år gamle rekord for amatører da han avsluttet med 280 slag totalt, fire under par. Den gamle rekorden var 282 slag. 17. juni ble han profejsonell golfspiller.

– Jeg vet ikke om jeg er tilfreds eller ikke. Det har skjedd så fort at jeg har ikke hatt muligheten til å tenke noe særlig på det. Jeg har åpenbart spilt bra, jeg har bare ikke klart å spille fire gode runder. Forhåpentligvis klarer jeg det denne uken, svarer Hovland på spørsmålet om han er tilfreds med den første biten av profflivet.

Ingen av verdens 50 høyest rangerte golfspillere deltar i PGA-turneringen, ettersom de har reist til Storbritannia for å forberede seg til majorturneringen British Open.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. SPORT

  Hovland oddsfavoritt etter en snau måned som proff: – Det er ganske ekstremt

 2. SPORT

  – Han trener hele tiden. Selv om det er bursdag, er det ikke snakk om feiring.

 3. SPORT

  Den norske golfprofilen hylles for reaksjonen etter fiaskoslaget: – Har en smittende personlighet

 4. SPORT

  Golfinteressen var på vei ned i Norge. De nye stjernene gir håp om «hysteriske tilstander».

 5. SPORT

  Norsk golfsensasjon kan bli enda mer spesiell: – Helt hinsides

 6. SPORT

  Viktor Hovland hylles etter rekord i US Open: - Det er ganske kult