Sport

Nedturen komplett - Oilers-sesongen er over

Sesongens siste kamp oppsummerte greit Oilers-året på 60 minutter.

Frisk Asker er videre i sluttspillet på bekostning av Stavanger Oilers.
  • Kristian Oftedal Kvendseth

Frisk-Oilers 4–1

ASKER: Defensive feil, et powerplay som knapt produserer skudd på mål, hasardiøst backspill, sjansesløseri, bare én scoring, billige mål i mot... Du kan egentlig fortsette så lenge du vil.

Oilers-sesongen er over. Fem kamper brukte fjerdeseedede Frisk på å slå sjetteseedede Oilers ut av NM-kvartfinalen. Oilers var aldri i nærheten. Det er bare å erkjenne at Frisk i øyeblikket er et langt bedre lag og kollektiv.

Det startet svakt i september i fjor og fortsatt med middelmådighet gjennom hele grunnserien. Da sluttspillet kom og sesongen kunne reddes inn, virket Oilers mentalt ferdige.

Les også

  1. Oilers varsler grundig evaluering - freder ingen

  2. Oilersbørsen: Rekordtidlig sommerferie for Stavanger Oilers

Selv om nye spillere kom til utover våren, Rapuzzi, Johannesen og Trettenes er gode hver for seg, klarte selv ikke de å heve det kollektive produktet. Det sier mye om et Oilers-lag som har slitt i motbakke hele sesongen.

Best-av-sju-serien mot Frisk ble egentlig aldri spennende. I den femte kvartfinalekampen fredag kveld ble Oilers tidvis rundspilt. Selv ikke fire overtallsperioder i den første perioden klarte å endre på det inntrykket.

En innbitt Pål Gulbrandsen må innse at sesongen er over for Oilers.

Ga bort scoringer

Frisk var kvikkere, gjorde færre feil, spilte smartere og hadde kvalitet nok framover til å sette sjansene sine. Endre Medby ordnet 1–0 alene med Henrik Holm i den første perioden. Vinny Saponari og Cato Cocozza økte to ganger for Frisk i den andre. Både det første og tredje baklengsmålet kom etter grusomme feilvurderinger av Oilers-back Curtis Gedig. Det andre Frisk-målet kom etter sløvt spill i egen sone av William Rapuzzi.

Oilers hadde ingen motsvar. De hadde ingen som tok offensivt ansvar, de hadde ingen sjanseskapende førsterekke og de hadde heller ingen som klarte å legge press på Frisks backer. Eirik Salsten reduserte riktignok til 1–3 tidlig i den tredje perioden, men så var det jevnt over slutt for Oilers. Flere billige utvisninger drepte det som var av Stavanger-momentum i kampen og lot Frisk score ytterligere én gang.

Etter seks strake NM-gull er det slutt på at Stavanger dominerer norsk ishockey. 1–4-tapet i Askerhallen ga en lite minnerik avslutning på det som har vært en vanskelig sesong sett med Oilers-øyne.

For nå er de ute. Ute av av kvartfinalen. Ute av sluttspillet. Det betyr sommerferie for spillerne. Skjønt, for de ansvarlige på kontoret har ryddejobben knapt begynt.

Slik var kampen

Les mer om

  1. Stavanger Oilers