Viking TIF videre i håndball-NM etter seier mot eliteserielag

Viking TIF er klare for kvartfinale i håndball-NM etter at de på imponerende vis slo ut forrige sesongs NM-finalist.

STORSPILTE: Sindre André Aho (t.v.), Ulrik Berge Eriksson (t.h.) og resten av Viking TIF smadret Bodø i åttedelsfinalen i NM onsdag.

Bodø–Viking TIF 25–29

Det var lite som tydet på at Viking TIF spiller i 1. divisjon, og Bodø i eliteserien, da lagene møttes i Bodø spektrum onsdag. Viking TIF gikk uredd til verks, og etter syv minutters spill sto det 4–0 til bergenserne.

De fortsatte å holde Bodø på avstand gjennom omgangen, og da pausesignalet gikk sto det hele 17–10 til bortelaget.

– I første omgang gjorde vi alt det vi skal og litt til. Vi fikk full treff på alt og god uttelling på skudd. Men det viktigste vi gjorde var å være stabile bakover, sier en strålende fornøyd Viking TIF-trener Andreas Berntsen på telefon fra Bodø etter kampen.

Ustoppelige Aho

Da andre omgang var i gang, var Viking TIFs Sindre André Aho i fyr og flamme. På de seks første minuttene satte han tre skudd i nettet, og Bodø-trener Børge Lund så seg nødt til å ta timeout.

Det hjalp ikke nevneverdig. Viking TIF var ved flere anledninger oppe i en timålsledelse og holdt Bodø trygt bak seg hele veien.

– I dag var han (Aho, journ.anm.) outstanding. I tillegg til å bli toppscorer var han nest sist på veldig mye. Han var ekstremt viktig i dag, konstaterer Berntsen.

Les også

Seks grunner til at gulltørste Brann-fans fortsatt kan tro

Klare for kvartfinale

Vertene kom noe nærmere de siste minuttene, men aldri nok til å true seieren. Til slutt sto det 25–29 på resultattavlen, og Viking-spillerne kunne slippe jubelen løs.

Aho endte til slutt med ni fulltreffere, mot laget som i fjor tok seg hele veien til NM-finalen. Nå er han og resten av Viking TIF klare for kvartfinale.

De spilles 17. oktober. Hvilken motstander det blir trekkes torsdag klokken 18.