Sport

Mot ny fiasko for Ida Marcussen

Ida Marcussen har ikke greid VM-kravet i syvkamp i år. I Beijing viser hun hvorfor.

NY FIASKO: Ida Marcussen har hatt et dårlig VM. NTB scanpix

 • Arne Hole

BEIJING (Aftenposten.no): Etter fire øvelser av syvkampen ligger Ida Marcussen desidert siste av de 33 som gjenstår. Hun startet svakt på 100 meter hekk og var langt unna persen på 13,96. Selv om det var svak motvind, var 14,47 en skuffelse. Det skulle komme flere.

Hun endte med 1,68 i høyde. Det er samme høyde som hun greide da hun satte norsk rekord i Osaka i 2007. Men ledende Katarina Johnson-Thompson hoppet 1,89. I kule ble det 12,86 – også det bak hva hun har prestert tidligere.

Sørlandsjenta avsluttet med å bli sist i sitt heat på 200 meter med 26,27. Les også:Beijings løsning ble kalt «latterlig» — men se så blå himmelen er nå

Kom med på et lengdehopp

Sportssjef Ronny Nilsen var lenge i tvil om han skulle ta ut Marcussen, som til tross for fem forsøk ikke har greid VM-kravet denne sesongen. Men hennes 6083 poeng fra ratingen i fjor var innenfor kravet. Nilsen ba henne derfor om å vise form i sommer, så kunne hun bli tatt ut.

Trener Lukas Udelhoven og Ida Marcussen meldte om et lengdehopp på 6,26 i Sør-Korea, og dermed lot Nilsen seg overbevise.

Les også:Ida Marcussen med skuffende VM-åpning

I Beijing har imidlertid skjedd det samme som har skjedd i alle mesterskap etter 2007 da hun sjokkerte med en 11- plass i sin seniordebut – etter å ha tatt sølv i junior-VM i Beijing året før: Sørlendingen ender langt bak de beste.

Les mer om

 1. Friidrett
 2. Ida Marcussen

Relevante artikler

 1. SPORT

  Ida Marcussen etter ny VM-flopp: - Jeg har sett både sprøyter og piller

 2. SPORT

  Marcussen i gang med mesterskapsjakten

 3. SPORT

  Endelig en opptur for Marcussen

 4. SPORT

  – Skjønner ikke hvorfor det er annerledes for meg

 5. SPORT

  Kan bli minste norske tropp på 12 år i friidretts-VM

 6. SPORT

  Ida Marcussen VM-klar