Skår i seiersgleden

Her er bildet som får 23-målsseieren i EM-åpningen til å blekne: Katja Nyberg er ute av mesterskapet med en kneskade.

Samboer Gro Hammerseng (bak) og lege Ola Sand sjekker kneeet til Katja Nyberg. De slår fast at leddbåndet er røket og mesterskapet over for henens del. Det var det eneste skår i gleden i går.

Norge-Slovenia 43-20Nyberg måtte hinke av banen tidlig i annen omgang med en vridning i kneet.— Leddbåndet på innsiden av kneet er delvis, kanskje helt, røket, sa en meget skuffet Katja til TV2 etter kampen.- Mesterskapet er slutt for henne. Hun trenger minimum seks ukers rehabilitering, slo landslagslege Ola Sand fast midt i det som ellers var en gledens dag. Norge tok sin sjette seier av seks mulige mot Slovenia.Etter drøyt seks minutter sto det 6-0, og fem av målene kom på de lynraske kontringene slovenerne har hatt mareritt om. For tidligere Krim-spiller Katja Nyberg rakk før kampen å minne tidligere lagvenninner om hvordan det gikk i EM forrige gang: 41-18! Og så gikk det akkurat like ille denne gang!Det er fastslått i alle lagidretter at "åpningskamper er vanskelige". Men for Norge kunne den ikke bli det. Til det var motstanden for dårlig. Etter 19-9 ved pause, ble resten en kulerammeøvelse, der Kari Mette Johansen var i praktslag og scoret ni på ni forsøk!

Taper aldri

. Siden EM ble innført i 1994 har Norge aldri tapt en åpningskamp. Vi var litt ute å kjøre i Romania i 2000 da det "bare" ble 24-24 mot Ukraina. Senere viste det seg at Ukraina hadde et meget godt lag som gikk helt til finalen, der de ble slått med to mål av Ungarn.I 2002 i Danmark måtte Norge nøye seg med 25-25 mot Spania i første kamp. Deretter ble det seks strake seirer og finale mot vertskapet. Keeper Karin Mortensen sørget for at den endte med dansk seier.

Enda lettere i kveld?

Håndballjentene fortsetter EM med kamp mot Polen i kveld. Der er også minimal fare for at det ikke skal bli to poeng. Polen yppet seg litt på slutten av 1990-tallet og tok en femteplass i EM 1998, men er ellers blitt slått ut i kvalifiseringen i syv av sine åtte siste mesterskap.Norge har ikke tapt for Polen på ni år, og bare en gang i Marit Breiviks regjeringstid. Det betyr ikke at landslagssjefen tar seieren på forskudd.- Polen er et land i fremgang, og vi kommer ikke til å ta lett på oppgaven. Dessuten gjelder det for oss å få i gang alle spillerne i troppen. Med åtte kamper på 11 dager trenger vi å fordele belastningen, sier Breivik.Polen stiller med fire utenlandsproffer.Det er neppe nok til å skape "polsk riksdag" for Norge!Selv om Katja Nyberg må se kampen fra tribunen.