Sport

Ny WADA-rapport om friidretten ventes i januar

Annen del av WADA-rapporten som avslørte doping og bestikkelser i friidretten blir trolig offentliggjort 14. januar, ifølge Reuters.

Tidligere president i verdens antidopingbyrå (WADA), Dick Pound, i midten, har siden desember ledet en etterforskning av påstått systematisk doping i Russland. Resultatet fra den ble presentert på en pressekonferanse i Geneve i Sveits mandag.

Den første rapporten i november fant omfattende doping blant russiske friidrettsutøvere. I tillegg skal russerne ha bestukket høytsittende personer i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) til å holde dopingen skjult.

Dette har resultert i at Russland er midlertidig utestengt fra all friidrett. Bedres ikke forholdene må russiske friidrettsutøvere holde seg hjemme fra alle internasjonale konkurranser, inkludert OL i Rio.

Den nye rapporten vil ifølge den tidligere sjefen i Verdens antidopingbyrå (WADA) og forfatter av den første rapporten, Dick Pound, inneholde nye beskyldninger om korrupsjon i IAAF og skal ha en «wow»-faktor.

Del to av rapporten har lenge blitt utsatt for offentliggjøring, men 14. januar skal den deles med omverden. (©NTB)

MER OM DOPING OG SKANDALER:

Les også

  1. Ny skandale rulles opp: Friidrettstopp ville skjule doping

  2. Her er idrettsskandalene som satte spor i 2015

  3. Var han dopet eller ikke?

  4. Skandalen vokser: Antidoping Russland suspendert av WADA