Drepte Froome all spenningen?

Touren eksploderte fullstendig på den første fjelletappen.

AVGJØRELSEN: Richie Porte (foran) hjalp Chris Froome til etappeseier. Nairo Quintana er her nummer tre, og det ble også hans plassering på etappen.

Rittet har så langt vært særdeles spennende med nervepirrende og intense etapper, og arrangør ASO har lyktes veldig godt med løypen. På tirsdagens etappe fikk vi den første skikkelige fighten mellom de store sammenlagtkanonene, og vi fikk noen store luker.

Les også

Froome om dopingryktene: - Jeg prøver så godt jeg kan å være en talsmann for dopingfri sykling

Chris Froome viste lovende takter opp både Mur de Huy og Mûr-de-Bretagne, og har allerede fire dager i den gule trøyen. Med en ledelse på over minuttet til Alberto Contador allerede før tirsdagens etappe var det store spørsmålet hvordan han kom til å levere på den første fjelletappen i årets Tour. Allerede før etappen ble det oppstyr rundt han. En wattfil fra da han vant på Mont Ventoux i 2013 ble lekket, og enkelte er skeptiske til verdiene den viser. Det gjør at Froome og Sky nok en gang må svare på spørsmål omkring doping.

Les også

Sky frykter sensitiv Froome-data er stjålet

Briten la i hvert fall ingenting imellom på klatringen opp til La Pierre-Saint-Martin og lar seg tydeligvis ikke påvirke av spetakkelet på sosiale medier. Helt etter boken skjøt Team Sky ham ut som en rakett oppover den tøffe stigningen. Til slutt var det bare Nairo Quintana som var igjen av de store, etter at Vincenzo Nibali, Tejay van Garderen og Alberto Contador alle hadde sluppet. Etter en knallhard lagtempo søndag og etterfulgt av en hviledag blir ofte den påfølgende etappen ekstra tung, og flere slet stort.

Quintana bet tennene sammen og kjempet seg i mål minuttet bak Froome, og virker å være den eneste som er i nærheten av å kunne utfordre ham. Contador viser det å kjøre Giro d’Italia for halvannen måned siden har tappet ham for de kreftene han trenger for å kjempe om seieren her. Nibali virket å resignere fullstendig da han skjønte at han ikke kunne følge tetgruppen, men italieneren er kjent for alltid å angripe, så vi har neppe sett det siste fra ham. Han var i bakken for noen dager siden, og det er mulig han fremdeles sliter med ettervirkninger fra velten.

Til slutt var Froome fullstendig overlegen og vant foran sin egen lagkamerat Richie Porte, som kom i mål noen sekunder før Quintana. For van Garderen og Contador ble det nesten tre minutter i sekken, mens Nibali tapte fire og et halvt minutt. Med elleve etapper igjen og tre minutter til van Garderen – som ligger nærmest – kan Froome ha avgjort allerede. Han virker nesten som en ny mann under årets utgave og holder han seg på sykkelen skal mye til for å stoppe ham.