Zuccarello hylles i amerikansk storavis: - Han er en komplett spiller

Nordmannen har funnet storformen etter en tung sesongstart. Det legges merke til.

Mats Zuccarello pekes ut som en nøkkelspiller for Rangers

New York Times vier plass til Mats Zucarello tirsdag. Selv om nordmannens klubb New York Rangers er inne i en dårlig periode, med tre tap på fire kamper, trekkes Zuccarellos gode form frem av lagkameratene.

Etter å ha vært storklubbens poengkonge forrige sesong, fikk Mats Zuccarello en tyngre start på årets sesong. Men etter en spillpause i vinter, har det gått langt bedre for nordmannen, som nå har tredje flest målgivende pasninger i Rangers.

Siden han signerte ny millionkontrakt for klubben tidlig i mars har «Zucca» 12 målpoeng på 14 kamper.

Les også

ESPN: Rangers og Zucca enige om fireårskontrakt

— Han er alltid på rett sted til rett tid. Mats er på mange måter en komplett spiller, og har spilt veldig godt for oss over lang tid, er New York Rangers´ forsvarskjempe Dan Girardi sitert på i avisen.

Les også

Zucca scoret i NHL-målfest

På tross av to strake nederlag, mot Boston Bruins og Washington Capitals, har Rangers hatt en god sesong så langt. Nylig ble de det første laget som kvalifiserte seg til sluttspillet, og på 75 kamper står Rangers med 47 seire. Én av hovedgrunnene til suksessen ifølge New York Rangers-profiler: Mats Zuccarello Aasen.

— Han spiller veldig solid om dagen, sier Derick Brassard til New York Times om nordmannens form.

I klubbens beste rekke

New York Rangers spilte seg i fjor helt til Stanley Cup, men tapte for Los Angeles Kings. Laget er for mange blant favorittene til å gå til topps denne sesongen. Skal Rangers revansjere fjorårets Stanley Cup-nederlag, blir partnerskapet mellom «Zucca» og en annen Rangers-stjerne viktig ifølge avisen.

— Derick Brassard og Mats Zuccarello setter fyr på Rangers´ linje, er avisens overskrift.

Les også

Zucca scoret etter 51 sekunder mot Los Angeles Kings

Trener Alain Vigneault omtalte i fjor rekken med Zuccarello og Brassard som lagets beste gjennom sesongen hvor laget spilte seg helt til Stanley Cup-finale.

— I snart to sesonger har Rangers´ beste rekke vært med Mats Zuccarello og Derick Brassard, skriver New York Times om duoen.

Trives på og utenfor banen

Så langt denne sesongen har nordmannen 47 målpoeng i grunnspillet i NHL. Rekkekompis Brassard har 55 poeng så langt.

— Det er moro å spille med de to. Det virker som vi har hatt et godt samarbeid hele året, sier Rangers-stjernen Rick Nash.

Les også

Gjerrige Rangers vant igjen

Zuccarello selv sier følgende om samarbeidet med Derick Brassard:

— Vi kommer veldig godt overens utenfor banen, og det smitter over på isen. Vi snakker ikke mye, vi bare går ut der og har det gøy. Jeg tror det er nøkkelen, sier nordmannen.

Natt til onsdag skal New York Rangers prøve å slå tilbake etter to strake nederlag i grunnspillet i NHL. På sine fire siste kamper står New York-laget bare med én seier. På motsatt banehalvdel i nattens oppgjør står Winnipeg Jets.