Sport

Kristoffs kone: - Man kan ikke være redd hele tiden

For rytternes aller nærmeste kan Tour de France være en lidelse å se på.

Umiddelbart etter målgang på den avsluttende Tour de France-etappen i Paris i fjor, kysset Alexander Kristoff sin daværende forlovede Maren.
  • Pernille Ingebrigtsen
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Tour de France er dramatisk — på godt og vondt. Få kjenner mer på den følelsesmessige berg-og-dalbanen enn rytternes aller nærmeste.

Alexander Kristoffs kone, Maren Kristoff, forteller at hun stort sett klarer å holde nervene under kontroll.

Gerraint Thomas har gjort en formidabel jobb for Chris Froome i årets Tour de France. På mandagens etappe kunne det imidlertid gått fryktelig galt for waliseren. Her drikker han under den 12. etappen av rittet.

På mandagens etappe skjedde det imidlertid noe som gjorde Sky-rytter Geraint Thomas' forlovede stiv av skrekk.I utforkjøringene ned mot målbyen Gap kolliderte Thomas med konkurrenten Warren Barguil.

Kollisjonen sendte Thomas i full fart mot en lyktestolpe ved siden av veien. Det så ut som at Thomas traff med hodet først, men waliseren kom seg uskadet fra uhellet og fullførte etappen med stil.

TV-seere og kommentatorer hadde imidlertid fryktet det verste da uhellet inntraff. Det gjorde også rytterens forlovede, Sara Elen Thomas.

Les også

De sykler Tour de France på liv og død

— Noen fryktelige minutter

Hun var gjest hos den walisiske TV-kanalen SFC da Geraint Thomas krasjet, forteller Sky-rytteren i en spalte for BBC.

— Hun begynte å gråte. Jeg tror ikke hun kommenterte mye etter det, skriver Thomas.

— Fran Miller, som jobber for Team Sky, ringte henne for å fortelle at de prøvde å finne ut om det gikk bra med meg. Sara så Frans navn komme opp på telefonen og tenkte «herregud, hva har skjedd? Det må være ille».

Her har Alexander Kristoff akkurat fått sin Maren Kommedal.

Sara Elen Thomas fryktet altså det verste før hun så forloveden på sykkelen igjen.— Det var noen fryktelige minutter, fortalte hun senere på Twitter.

- Kan ikke være redd hele tiden

Geraint Thomas er en viktig hjelper for sammenlagtleder Chris Froome. Thomas er også nummer seks sammenlagt. Dermed er han en av rytterne som må ta stor risiko for å ikke tape tid i de stupbratte utforkjøringene.

Alexander Kristoff kan imidlertid ta det litt mer med ro. Det er kona Maren lettet over.

— Man vet jo at det er farlig, men så kan man ikke være redd hele tiden heller. Jeg er glad han har kommet seg helskinnet igjennom til nå, og jeg er glad for at han ikke er én av dem som skal gjøre det best i fjellene. Det gjør at han ikke må raskest mulig ned bakkene og prøve å komme seg i posisjon i farlige svinger, sier hun til Aftenposten.

Les også

Her glemmer Kristoff alt som heter Tour de France

Selv om det kan være skummelt å se på visse etapper, vil hun heller følge med enn å la være å se på.

— Jeg vil gjerne se på slik at jeg kan følge med hvordan det går og se at det går bra, sier Maren Kristoff.

- Leo synes det er kjekt å se på

Alexander og Maren Kristoff fikk sin andre sønn, Liam, knappe to uker før Tour de France-sirkuset var i gang. Fra før har paret sønnen Leo på tre og et halvt år.

Hjemmefra har familien fulgt godt med.

— Spesielt etappene hvor Alexander har hatt sjansen til å vinne, har vi fulgt veldig godt med på. Og Leo synes det er kjempekjekt å se på, og kan sitte og se på ganske lenge.

Les også

Kristoff: - Det største jeg har opplevd

Det var ikke lenge tobarnsfaren fikk være hjemme med yngstesønnen Liam før han måtte dra, og nå gleder familien seg til å få Katjusja-rytteren hjem om ikke så lenge.

— Det var ikke mange dagene de fikk sammen, så det skal bli godt å få ham hjem, sier Maren Kristoff.

Nå er det kun fem etapper igjen av årets Tour de France. Kristoffs siste vinnersjanse kommer på rittets siste dag, der målgang er i Paris.

Les også

  1. Se blinkskuddene fra Tour de France

Les mer om

  1. Tour de France
  2. Alexander Kristoff