Sport

To kan bli "Gro"

Kristine Lunde og Karoline Dyhre Breivang peker seg ut til å bekle sjefsrollen etter Gro Hammerseng i VM.

  • Arne Hole

To og en halv uke før troppen til mesterskapet i Russland skal tas ut, kan Kristine Lunde og Karoline Dyhre Breivang føle seg trygge. De skal ikke bare være med, de skal være "Gro".

Kommandosentral.

Gro Hammerseng var spilleren Marit Breivik aller minst ville miste før VM i St. Petersburg i desember. Men det gjorde hun. Kapteinen og dirigenten er ute med korsbåndskade. I Paris i forrige uke fant Breivik de to som kan erstatte henne. Den nye kapteinen, Elisabeth Hilmo, er sjef i forsvar, men laget trenger også en kommandosentral i angrep.— Ingen har overtatt jobben direkte, men Kristine er på gang som dirigent. Hun og Karo er de to som har pekt seg ut når det gjelder å få til felles opptreden på banen. Det handler om disiplin og besluttsomhet, sier Breivik.- Er ikke Katja Nyberg også en kandidat?- Hun har aldri hatt den rollen, men gjør det godt i samarbeid med Kristine og Karo. Katja trenger litt mer kamptrening i å gå foran, men viste i EM i fjor at hun kan det også.

Hårsaker likevel?

Kampene i Paris ga også Breivik en god oversikt over hvem hun bør ta med seg til vinterkrigen i St. Petersburg, men to spillere kompliserer bildet litt. Gøril Snorroeggen blir Norges nye storhet på banen, men en leggskade har hindret henne i oppkjøringen. Blir hun bra innen VM-uttaket, får hun trolig en plass.Vigdis Hårsaker har vært avskrevet av nesten alle etter at hun måtte gjennom en skulderoperasjon i juni, men Breivik holder fortsatt døren på gløtt for Byåsen-jenta.

Målet er gull.

Frem til World Cup i Danmark i neste måned har jentene fått hjemmelekser å jobbe med. Noen må skjerpe fart og presisjon, andre må bedre detaljer i samspillet. Og alle må sørge for at det blir færre kontringer i mot ved neste korsvei.For målet er å vinne VM. Uten Gro.

Sjef i VM? Kristine Lunde.
Sjef i VM? Karolin D. Breivang.

Les mer om

  1. Håndball