Sport

Europas beste kvinnelige idrettsutøver til Bergen

– Hun er bare enestående.

STJERNE: Katinka Hosszu (Ungarn) ble for kort tid siden utropt til Europas best kvinnelige idrettsutøver av den internasjonale sportspresse-organisasjonen. I mai kommer hun til Bergen. Foto: NTB Scanpix

 • Elisabeth De Lange Gjesdal

Ungarske Katinka Hosszu, også omtalt som «The iron lady», kommer til Bergen i mai for å delta under Bergen Swim festival (BSF) i AdO arena 5.-7. mai.

– Det kommer til å sette sitt preg på nivået og stevnet, det er nok mange i svømme-Norge som vil se en svømmer som henne live. Mange små som vil ha autografer og ta bilder, så det er helt klart motiverende for de unge å få se forbildet de kanskje kun har sett på TV, sier daglig leder for BSF, Finn Zachariassen.

Les også

Remi Johansen fra Brann til Sandnes Ulf

Olympisk mester

En del vil nok huske henne fra OL i Rio der hun tok gull i de tre øvelsene 200 IM, 400 IM og 100 rygg. På 400 IM satte hun ny olympisk rekord.

– Hun er en fantastisk svømmer som har dominert kvinnesvømmingen de siste fire årene. Hun har vunnet det meste, og lever av å svømme. Hun er bare enestående, sier han.

Les også

Brann kan selge for 282 millioner kroner

Viktig deltaker

Hosszu ble for kort tid kåret til Europas beste kvinnelige idrettsutøver, og Zachariassen tror at hennes deltakelse vil føre til flere spennende navn.

– Vi regner med at hun er den første av mange dyktige internasjonale svømmere. Hun har vært med noen år nå, og vi har gjort en god jobb over tid med å holde kontakten. Vi tror hun trives her, hun blir behandlet godt. Hun er absolutt en av de viktigste å få på plass. Vi er veldig stolte og fornøyde.

 1. Les også

  Verdensstjernen Karabatic: - Veldig glad for at jeg blir lagkamerat med Sagosen

 2. Les også

  Derfor tror idrettsekspert at toppidrettslinjer kan hindre doping

 3. Les også

  Casper Ruud vant igjen - er én seier unna å spille med verdensstjernene

 4. Les også

  «Derfor er dette det ypperste av sportsunderholdning»

Les mer om

 1. OL
 2. ADO Arena
 3. Gull
 4. Kvinner
 5. Bergen
 6. Europa
 7. Svømming