Oilers vant etter kanonperiode

Oilers tok første finalestikk mot Storhamar etter en meget solid oppvisning i 1. periode.

Oilers suste ut av startblokkene og tok Storhamar fullstendig på senga i den første NM-finalen. Til slutt vant Oilers komfortabelt 4-2.
  • Stig Nilssen

STAVANGER (Aftenbladet): Over 4000 tilskuere var møtt opp i DNB Arena for å se den første finalekampen mellom Oilers og Storhamar 2. påskedag.Til rungende strofer med «Oilers skal ta byttå hjem i år» fra publikum gikk hjemmelaget rett i strupen på de gulkledde. Allerede i det første minuttet skjøt Martin Blakseth Huse i tverrliggeren.

Det hadde gått ni dager siden Oilers spiste Vålerenga til frokost for fjerde gang i semifinalen, men Oilers viste ingen tegn på grums i maskineriet. De trykket kraftig på og var svært nær ledelse flere ganger de første fem minuttene. Skuddstatistikken etter åtte minutter var faktisk 14-0 til Oilers.

Etter ni minutter fikk Storhamar sin første utvisning – det var akkurat det som skulle til for at Oilers klarte å sprekke den første ballongen.

Et snaut minutt ut i overtallsspillet scoret Dan Kissel etter klabb og babb foran Storhamar-målet. Målet ble satt inn på retur etter at Josh Soares skjøt.

Oilers fortsatte å kjøre fullstendig rundt med Storhamar. Det minnet rett og slett om feige lag – ikke om to lag som endte opp åtte poeng fra hverandre på serietabellen.

Oilers fikk ny uttelling for presset etter 13 minutter. Det var Jean-Michel Daoust som satte inn 2-0 bak Andrew Engelage. Også det etter skudd og retur. På det tidspunktet var skuddstatistikken 21-1 til Oilers!

Perioden ebbet ut med 2-0 til Oilers. Hjemmelaget var best i absolutt alt og kunne med bedre uttelling ha avgjort kampen allerede i løpet av de første 20 minuttene.

Jean-Michel Daoust setter inn 2-0 for Oilers.

Storhamar slo tilbakeStarten på andre perioden var langt mer jevn enn i første. Hjemmefansen holdt på å sette marsipanegget i halsen da Storhamar faktisk var litt farlig frampå et par ganger i løpet av de første minuttene. Etter 24 minutter fikk også Storhamar uttelling.

Christian Larrivee viste nok en gang hvorfor han bærer gullhjelmen da han enkelt satte inn reduseringen til 1-2 etter fint spill.

Like etter fikk Storhamar sin andre utvisning i oppgjøret, men Oilers klarte aldri å legge det helt store trykket på gultrøyene.

I det Storhamar var i ferd med å spise seg inn i kampen, slo Oilers kontra midtveis i perioden. Tittelforsvareren spilte seg fint igjennom med Josh Soares. Han la en perfekt pasning ut til Mathias Trettenes. Den lokale helten banket pucken i mål til 3-1. Storhamar var imidlertid langt mer på hugget i denne perioden. Bare minutter etterpå var rutinerte Eirik Skadsdammen frampå – han fikk veldig god tid da han satte inn 2-3. Det var Storhamars åttende skudd på mål, effektivitet med andre ord.

Storhamar viste mot Sparta at de er i stand til å hente opp en motstander, men Oilers ga dem ikke mer en halve lillefingeren før de på nytt slo tilbake.

Joash Soares gjorde en solid jobb da han kranglet til seg pucken bak Storhamars mål. Han la en elegant pasning inn foran mål. Der dukket Dan Kissel opp og sendte pucken i mål til 4-2. Den første Oilers-utvisningen kom da det gjensto 13 sekunder av 2. periode. Skuddstatistikken i denne perioden var 12-9 til Oilers.

Mathias Trettenes jubler for sin scoring mot Storhamar.

Tullball i overtallStorhamar maktet ikke å utnytte overtallet da 3. periode startet, men fikk en ny mulighet i fem mot fire da Henrik Solberg ble utvist like etter at Oilers ble fulltallige. Heller ikke da klarte Storhamar å legge noe truende press på Oilers.

Siste periode kan egentlig bare forbigås i stillhet. Det skjedde lite spennende. Dermed ebbet kampen ut slik den begynte: Oilers-fansen sang «byttå hjem i år» for full hals.

Med seieren er Oilers fortsatt uten tap i årets sluttspill etter ni kamper. Neste oppgjør spilles onsdag 1900 i OL-amfiet på Hamar.