Sport

- Må unngå angrepsfeil som gir baklengsmål

Fungerende Dragons-hovedtrener Jonas Norgren har lært mye etter tapet mot Lørenskog. I dag reiser han til Sarpsborg med nye instruksjoner til spillerne.

Jonas Norgren fortsetter å terpe på det enkle med Storhamar og håper han får betalt for det i ettermiddag mot Sparta.
  • Terje Midttun

Norgren studerte Lørenskog-kampen natt til i går og fant ut at en hockeykamp sjelden er så bra som en tror, men heller ikke så dårlig:

— I dette legger jeg at det ofte er snakk om de små marginene, men Lørenskog fortjente de marginene. De hadde flyt og flaks. Men flaks er noe en spiller seg til og fortjener, sier en noe kryptisk Norgren.

Har slitt i fire kamper

På godt norsk mener vikartreneren at laget hans gikk ut over sine fullmakter mot romerikingene.

— Det har vi gjort i fire av de siste kampene. Dårlige åpningsperioder er blitt et varemerke for oss. Dette må vi fortsette å terpe på. Mot Lørenskog opptrådte vi ikke samlet nok og vi trykte på for hardt og hodeløst, blottet oss og ga motstanderen flater å spille puck på. Slikt straffer seg mot et temposterkt lag som Lørenskog. Det vi må gjøre, er å opptre mer samlet som lag. Vi må finne tilbake til grunnspillet vårt og få inn igjen disiplinen og det enkle spillet vi hadde i den første femtedelen av serien. Det enkle er oftest det geniale, og så i ishockey.

Norgren har lagt merke til at angrepsfeil ofte straffer seg oftere i årets serie enn tidligere:

Kontringer og overganger

— Mange lag spiller på kontringer og raske overganger og profitterer på det. Jeg vil gå så langt som til å si at angrepsfeil litt for ofte resulterer i baklengsmål. Jeg ser gjerne at laget kommer tilbake til noe av det vi viste mot Frisk Asker i Hamar OL-Amfi. Der hadde vi fart og plass, selv om vi ikke vant med mer enn 1-0. - Dere har vært gjerrige på scoringer den siste tida også?

— Ja, og det kan ha med å gjøre at vi ikke er flinke nok til å gå rett på mål. Igjen: Det enkle er det beste. Men når det er sagt, vil jeg legge til at vi drar til Sarpsborg for å vinne og ta revansje for hjemmetapet de påførte oss.

Norgren mangler fortsatt nøkkelspillere i troppen mot Sparta. Jimmy Andersson er fortsatt ute med brist i et bein i foten. Anders Braavold er ute med vond skulder. Eirik Dagfinrud sliter fortsatt med et dårlig kne, og et par mann rapporteres usikre:

— Nathan Martz er ikke stabilt bra etter en smell i hodet. Med ham velger vi å se an, sier Jonas Norgren.

Her kan du følge Sparta-Storhamar direkte:

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Storhamar
  3. Sparta Warriors